Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2012 “e-Skills Week 2012” οργανώνεται από τον DIGITALEUROPE και το European Schoolnet σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση “Επιχειρήσεις και Βιομηχανία” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το “e-Skills Week 2012” αποτελεί μια σημαντική ενημερωτική εκστρατεία, που έχει ως πρωταρχικό στόχο να αναδείξει νέους τρόπους εύρεσης εργασίας, βασιζόμενους στη δια βίου ανάπτυξη των Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Επιχειρήσεις σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και κυβερνητικούς φορείς, προσφέρουν ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής για το “e-Skills Week 2012” στην Ελλάδα. Κομβικό σημείο των ενεργειών αποτελεί το συνέδριο “Η Τεχνολογία, λύση για την ανάπτυξη”, που διοργανώνεται από το ΣΕΠΕ την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στην Αθήνα. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη σπουδαιότητα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως καίριο παράγοντα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και εξόδου από την κρίση, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις σε ψηφιακές δεξιότητες από την αγορά εργασίας.

Θέτοντας τις βάσεις για έναν ευρύ και γόνιμο διάλογο, ο ΣΕΠΕ έχει προσκαλέσει εκπροσώπους παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, εκπροσώπους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, κυβερνητικούς αξιωματούχους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στελέχη της βιομηχανίας του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας.

* Το Συνέδριο θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε και μέσω live streaming από την livemedia.gr