Έρευνες - Μελέτες

Τα “απεριόριστα δεδομένα” μπορούν να φέρουν κέρδη στους παρόχους κινητής

datasmart

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν ένα πιθανό παράθυρο ευκαιρίας να βελτιώσουν την κερδοφορία τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη σχέση με τον πελάτη, παρέχοντας προσφορές όσον αφορά τα δεδομένα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει, τουλάχιστον, έρευνα της Strategy Analytics, η οποία διαπιστώνει ότι η προσφορά “πακέτων” με “απεριόριστα δεδομένα” στους συνδρομητές μπορεί να φέρει βελτιωμένα κέρδη στους παρόχους.

Ταυτόχρονα με τη βελτίωση της κερδοφορίας, τα “απεριόριστα δεδομένα” βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτηΣυγκεκριμένα, η μελέτη της Strategy Analytics υποστηρίζει ότι οι αναβαθμίσεις των συνδέσεων στην τεχνολογία LTE και η πρόσβαση σε προσφορές με “απεριόριστα δεδομένα” μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στην κερδοφορία των εταιρειών, βελτιώνοντας, παράλληλα, την εμπειρία του πελάτη (σ.σ. διαρκές ζητούμενο για τον κλάδο της κινητής σε παγκόσμιο επίπεδο). 

Η σχετική μελέτη της Strategy Analytics (Improve Customer Experience and Profitability with Unlimited Data Powered by LTE Upgrades) βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από παρόχους κινητής σε τέσσερις αγορές: Φινλανδία, Νότια Κορέα, ΗΠΑ και Κίνα. Η έρευνα βασίστηκε σε παραδείγματα παρόχων από τις συγκεκριμένες αγορές, οι οποίοι κατάφεραν να βελτιώσουν τα EBITDA και την εμπειρία του πελάτη, χρησιμοποιώντας το κύμα των αναβαθμίσεων των συνδέσεων στην τεχνολογία LTE, για να παρέχουν στους συνδρομητές ελκυστικές προσφορές δεδομένων,  με απεριόριστη χρήση. 

Βασικά συμπεράσματα
Αναλυτικά, η έρευνα της Strategy Analytics διαπίστωσε ότι σε τρεις από τις τέσσερις αγορές παρατηρήθηκαν θετικές τάσεις στην κερδοφορία των φορέων εκμετάλλευσης, παρ’ όλο που οι πάροχοι προχώρησαν σε προσφορές με “απεριόριστα δεδομένα” (στη Φινλανδία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αύξηση των εσόδων, που επιτεύχθηκε από τους φορείς εκμετάλλευσης σε αυτές τις αγορές, επιτεύχθηκε με σταθερά ή βελτιωμένα περιθώρια EBITDA.

Η ποιότητα της εμπειρίας και η οικοδόμηση στενότερων σχέσεων με τον πελάτη, όπως αποκάλυψε η έρευνα, ήταν εξίσου σημαντική με την αύξηση της χρήσης ή την απεριόριστη χρήση των δεδομένων.

“Τα σχέδια για “απεριόριστα δεδομένα” μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική στον κλάδο. Για τους φορείς εκμετάλλευσης, που εξετάζουν αυτήν την πορεία, υπάρχει κρίσιμη ανάγκη να εφαρμοστούν τεχνολογίες LTE-A, LTE-A Pro και LTE στο δίκτυο τους, ώστε να έχουν αποδοτικότερο κόστος και να αυξήσουν την εμπειρία και την αξία των πελατών τους”, σχολιάζουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Και προσθέτουν: “Υπάρχουν πολλές προκλήσεις για τους φορείς εκμετάλλευσης σχετικά με τον τρόπο διαφοροποίησης των προτάσεών τους προς το καταναλωτή. Αυτό που παρατηρήσαμε στη Νότια Κορέα και τη Φινλανδία είναι ότι οι προσεγγίσεις για την αύξηση της χρήσης με απεριόριστα δεδομένα δεν είναι ένας αγώνας που οδηγεί τα κέρδη προς τα κάτω”.