Πτώση στο 1ο τρίμηνο για τους servers

Έρευνες - Μελέτες

09 Ιουνίου 2017

Πτωτικές τάσεις παρατηρούνται στην παγκόσμια αγορά των servers, καθώς το 2017 ξεκίνησε με τις πωλήσεις στο 1ο τρίμηνο να παρουσιάζουν πτώση 4,5% σε αξία και να διαμορφώνονται στα €12,5 δις δολάρια, ενώ σε επίπεδο όγκου πωλήσεων η πτώση ήταν της τάξεως του 4,2% στα 2,6 εκατ. τεμάχια.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της Gartner, η οποία επισημαίνει ότι η πτώση οφείλεται στη συγκράτηση που υπήρξε στις κατηγορίες των μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων. Σημειώνει δε ότι η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη αν η αγορά της Ασίας - Ειρηνικού δεν κινείτο ανοδικά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, με βάση την αξία των πωλήσεων στην πρώτη θέση βρίσκεται η Hewlett Packard Enterprise (HPE) με μερίδιο αγοράς 24,1%, ακολουθεί η Dell EMC με 19% και στην τρίτη θέση - και σε μεγάλη απόσταση - βρίσκεται η ΙΒΜ με 6,6%, ενώ σε απόσταση αναπνοής είναι η Cisco, επίσης, με 6,6%. Την πεντάδα κλείνει η Lenovo με μερίδιο 5,8%.

Η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική με βάση τον αριθμό των πωληθέντων servers, καθώς εκεί η Dell EMC ανεβαίνει στην πρώτη θέση με μερίδιο 17,9%, ακολουθούμενη από την HPE που είναι στο 16,8%, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Huawei με 6%. Τέταρτη η Lenovo με 5,6% και την πεντάδα κλείνει η Inspur Electronics με 5,4%.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΤΕΥΧΟΣ

17

Έρευνα για τη βιομηχανία Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 2019/ 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ