Έρευνες - Μελέτες

Μικρή πτώση στις πωλήσεις tablets στη δυτική Ευρώπη

tabletsnew1

Αντοχές επιδεικνύουν οι πωλήσεις των tablets στη δυτική Ευρώπη, καθώς στο 1ο τρίμηνο του 2017, η πτώση - σε ετήσια βάση - ήταν μόλις 1,7% σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις της IDC, η οποία κάνει λόγο για διάθεση 7,1 εκατ. συσκευών στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Το νούμερο κινήθηκε σε επίπεδα καλύτερα του αναμενομένου σύμφωνα με την IDC λόγω της “ανθεκτικότητας” των Android tablets, ενώ, την ίδια στιγμή, τα Windows tablets παρουσίασαν άνοδο 5,8%.

Η IDC επισημαίνει ότι οι πωλήσεις tablets σε επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4%, δείγμα ότι υπάρχει χώρος για τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών, αρκεί να βρεθεί ο σωστός τρόπος χρήσης τους.

Μεγάλος “νικητής” μεταξύ των κατασκευαστών ήταν η Samsung, που βρέθηκε στην πρώτη θέση με μερίδιο της τάξεως του 26,5% έχοντας αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 17,9%. Στη δεύτερη θέση η Apple, με μερίδιο της τάξεως του 24,1% και μείωση των πωλήσεων κατά 11,5%. Αρκετά μακριά, στην τρίτη θέση, η Lenovo με μερίδιο 7,7%, στην τέταρτη η Acer με 7,5% και στην πέμπτη η Asus με 3,9%.