Έρευνες - Μελέτες

Το 64% των Βρετανών λέει “ναι” στα βιομετρικά στοιχεία, ως μέθοδο ταυτοποίησης

touchid11
Υπέρ της χρήσης βιομετρικών στοιχείων - δακτυλικά αποτυπώματα και σκανάρισμα της ίριδας - ως μέσου ταυτοποίησης για πληρωμές τάσσονται σχεδόν τα δύο τρίτα των καταναλωτών στη Βρετανία (64%). Για τους Βρετανούς, η ταυτοποίηση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος (88%) θεωρείται, επίσης, ο πιο ασφαλής τρόπος πληρωμής και κατατάσσεται υψηλότερα από άλλες επιλογές βιομετρικής ταυτοποίησης, όπως το σκανάρισμα της ίριδας (83%) και η αναγνώριση προσώπου (65%).

Οι Βρετανοί εμπιστεύονται τις τράπεζες για το μέλλον των βιομετρικών πληρωμώνΣύμφωνα με νέα έρευνα της Visa, οι Βρετανοί εμπιστεύονται τις τράπεζες περισσότερο από τις κυβερνητικές υπηρεσίες για την προστασία των βιομετρικών δεδομένων τους, όπως δακτυλικά αποτυπώματα και σκανάρισμα της ίριδας.

Οι καταναλωτές είναι σχεδόν δύο φορές πιο πιθανό να εμπιστευτούν τις τράπεζες για την αποθήκευση των βιομετρικών πληροφοριών τους (60%) σε σχέση με τις κυβερνητικές υπηρεσίες (33%).

Σε ερώτηση ποιον θα εμπιστεύονταν για την παροχή βιομετρικών στοιχείων ως υπηρεσία για ταυτοποίηση, το μεγαλύτερο ποσοστό επέλεξε τις τράπεζες (85%)  και τα δίκτυα πληρωμών (81%), σε σχέση με τις παγκόσμιες online εταιρίες (70%) και τις εταιρείες έξυπνων τηλεφώνων (64%). Αυτή η εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από 65% το 2014, όταν διεξήχθη αρχικά η μελέτη Βιομετρικών Πληρωμών της Visa.

Ευκαιρία

Όπως σχολιάζουν οι συντάκτες της μελέτης, η έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούν οι τράπεζες για να παρέχουν αυτές τις λύσεις πληρωμών και να ανταποκριθούν στην ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών για βιομετρικές μεθόδους ταυτοποίησης, ιδίως μεταξύ των νεότερων καταναλωτών. Για παράδειγμα, το ένα τέταρτο των νέων ηλικίας 18-24 ετών (25%) είναι πιθανό να αλλάξει τράπεζες που δεν προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, σε σύγκριση με το 17% άλλων γενιών.

“Οι τράπεζες έχουν μια τεράστια ευκαιρία σε αυτήν την επανάσταση πληρωμών. Από φωνητική αναγνώριση μέχρι βιομετρικά στοιχεία συμπεριφοράς για ταυτοποίηση, βλέπουμε, ήδη, τις τράπεζες να κάνουν θετικά βήματα προς την υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας. Αυτή η εμπιστοσύνη των καταναλωτών τόσο στην ταυτοποίηση, όσο και στην αποθήκευση των βιομετρικών στοιχείων τους, προσφέρει στις τράπεζες το τέλειο σενάριο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να παρέχουν μια υπηρεσία που το κοινό θέλει και η οποία θα ωφελήσει και τις ίδιες”, ανέφερε, σχολιάζοντας την έρευνα Βιομετρικών Πληρωμών, ο Kevin Jenkins, UK & Ireland Managing Director. 

Η έρευνα
Η Visa ανέθεσε την έρευνα Βιομετρικών Πληρωμών στην εταιρία Populus. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 22 Απριλίου και 6 Μαΐου 2016 σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Πολωνία. Το συνολικό μέγεθος του δείγματος ήταν 14.236 συμμετέχοντες με περίπου 2.000 ερωτηθέντες ανά χώρα.