Έρευνες - Μελέτες

Στο Browsing αφιερώνουν οι χρήστες tablet το ένα τέταρτο του χρόνου τους

tabletsnew1

Κορυφαία ενασχόληση για τους χρήστες των tablets αναδεικνύεται το Browsing, καθώς από το χρόνο, που αφιερώνουν συνολικά στην “έξυπνη” συσκευή τους, το 25% αφορά αυτή την κατηγορία. Για τους χρήστες smartphones, η ενασχόληση με τα social media είναι αυτή, που, κατά κύριο λόγο, απορροφά περισσότερο από το χρόνο τους και συγκεκριμένα το 18%. Στο μεταξύ, τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα φαίνεται ότι βρίσκονται στα χέρια των κατόχων τους περισσότερο χρόνο της ημέρας σε σχέση με τα tablets. Συγκεκριμένα, ενώ μέσος ημερήσιος χρόνος χρήσης ενός smartphone είναι τα 155 λεπτά, για τα Tablets το αντίστοιχο νούμερο είναι 106 λεπτά ημερησίως.

Ο μέσος ημερήσιος χρόνος χρήσης ενός smartphone είναι τα 155 λεπτά - 106 λεπτά για τα tabletsΣύμφωνα με στοιχεία, που συγκέντρωσε η εταιρεία Strategy Analytics, μέσα από το εξειδικευμένο εργαλείο AppOptix platform, η χρήση ενός tablet και ενός smartphone, αν και δεν διαφέρει ριζικά, σίγουρα διαφοροποιείται σε ένα σημαντικό βαθμό. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της Strategy Analytics σε δείγμα 3.000 ατόμων στις ΗΠΑ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από το συνολικό χρόνο, που αφιερώνουν οι χρήστες των tablets στις συσκευές τους, το 25% αφορά το Browsing, το 16% τα παιχνίδια, με τα Social Media να ακολουθούν με 12%, την ψυχαγωγία να απορροφά το 11% του χρόνου του χρήστη και το 8% την επικοινωνία.

Όσον αφορά τώρα τους χρήστες smartphones, ο χρόνος μοιράζεται σε ποσοστό 18% στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το 16% το Browsing και ένα αντίστοιχο ποσοστό στην επικοινωνία, ενώ το 11% του χρόνου καταναλώνεται σε παιχνίδια, με την ψυχαγωγία να απορροφά το 7%. (Γράφημα)

Πάντως, οι αναλυτές, συγκρίνοντας τη χρήση των δύο δημοφιλών συσκευών τεχνολογίας από τους κατόχους τους, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, αν και σε επίπεδο συνολικής διάρκειας χρήσης τα smartphones υπερτερούν των Tablets, τα τελευταία επικρατούν εμφανέστατα σε συγκεκριμένες χρονικές ζώνες της ημέρας.

Ώρες σύνδεσης
Η σχετική έρευνα της Strategy Analytics παρέχει μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και ως προς τις συνήθειες των χρηστών αναφορικά με την ώρα της ημέρας, που, κατά κύριο λόγο, αφιερώνουν στο tablet ή το “έξυπνο” κινητό τους.

Οι κάτοχοι smartphone ασχολούνται με τη συσκευή τους, ως επί το πλείστον, από το απόγευμα (17.00-24.00), ενώ, αντίθετα, φαίνεται ότι ελάχιστα ασχολούνται με το τηλέφωνό τους νωρίς το πρωί.

Σε ό,τι αφορά δε τους χρήστες tablets φαίνεται ότι δαπανούν σχεδόν το ήμισυ του συνολικού χρόνου, που αφιερώνουν στη συσκευή τους, τις βραδινές ώρες της ημέρας, ενώ λιγότερο δραστήριοι είναι το διάστημα 08.00-12.00.