Προκηρύξεις - Διαβουλεύσεις

Δημόσια διαβούλευση για προμήθεια “Υπηρεσιών Εφεδρικής Δικτυακής Σύνδεσης” στο πλαίσιο ανάπτυξης νέου συστήματος διανομής θεμάτων εξετάσεων

announcements_cover

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) έχε ανακοινώσει Δημόσια διαβούλευση για προμήθεια “Υπηρεσιών Εφεδρικής Δικτυακής Σύνδεσης” στο πλαίσιο ανάπτυξης νέου συστήματος διανομής θεμάτων εξετάσεων. 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) στοχεύει στην αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος μετάδοσης θεμάτων, γνωστού ως VBI, με ένα σύγχρονο σύστημα μετάδοσης θεμάτων εξετάσεων.

Το νέο σύστημα βασίζεται σε ιδιωτικό εικονικό δίκτυο (VPN) πάνω από το διαδίκτυο μεταξύ του κεντρικού κτιρίου του Υπουργείου Παιδείας και των τερματικών σημείων (Σχολεία, Δευτεροβάθμιες και Περιφερειακές διευθύνσεις). Για τις ανάγκες του έργου, στο νέο σύστημα τίθεται η ανάγκη εφεδρείας στις τηλεπικοινωνιακές διασυνδέσεις τόσο του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας, όσο και των τερματικών σημείων. 

Η εφεδρεία διαδικτύου στο κέντρο διανομής θεμάτων, στο κεντρικό κτίριο του  Υπουργείου Παιδείας, θα παρέχεται μέσω εναλλακτικής σύνδεσης προκειμένου να επιτευχθεί εφεδρεία παρόχου (ISP redundancy), καθώς η κύρια διασύνδεση στο κτίριο  παρέχεται από το  Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Η εφεδρεία διαδικτύου στα τερματικά σημεία θα καλύπτει την περίπτωση διακοπής της υπάρχουσας κύριας σύνδεσης του τερματικού σημείου στο διαδίκτυο. Για τους εφεδρικούς δρόμους πρόσβασης θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως, συνδέσεις μέσω δικτύου 3G/4G καθώς και δορυφορικές, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. 

Το παρόν έργο για τις υπηρεσίες εφεδρικής δικτυακής σύνδεσης περιλαμβάνει δύο τμήματα:

  • Τμήμα Β1: Υπηρεσίες εφεδρικής δικτυακής σύνδεσης και υποστήριξης για το κέντρο διανομής θεμάτων.
  • Τμήμα Β2: Υπηρεσίες εφεδρικής δικτυακής σύνδεσης και υποστήριξης για τα τερματικά σημεία λήψης.

Τα σχόλια μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, στο e-mail: exams-it@minedu.gov.gr, σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα. 

Το σχετικό υλικό βρίσκεται, επίσης, αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην ενότητα Διοίκηση/ Διαγωνισμοί έργων – Συμβάσεων, στο σύνδεσμο:

http://www.minedu.gov.gr/to-ypoyrgeio/diagwnismoi-ergwn/32100-13-12-17-dimosia-diavoylefsi-gia-promitheia-ypiresion-efedrikis-diktyakis-syndesis-sto-plaisio-anaptyksis-neou-systimatos-dianomis-thematon-eksetaseon

{{{ ArticleFiles }}}