Η Randstad Ηellas λανσάρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Στελέχωσης (Recruitment Process Outsourcing – RPO)

Η Randstad Hellas, κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα την οποία εμπιστεύονται εκατοντάδες επιχειρήσεις, καινοτομεί λανσάροντας για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Στελέχωσης - Recruitment Process Outsourcing (RPO), που αφορούν στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης μέρους ή του συνόλου των λειτουργιών που σχετίζονται με τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Η Randstad, μέσω των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Στελέχωσης, διαχειρίζεται το σύνολο της διαδικασίας πρόσληψης για λογαριασμό του εταιρειών που συνεργάζεται. Συγκεκριμένα, μέσω των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Στελέχωσης παρέχεται σε μια εταιρεία σημαντικό εύρος συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη στελέχωση και τη διαχείριση του νεοεισερχόμενου ανθρώπινου δυναμικού, ανεξαρτήτως του είδους των θέσεων εργασίας και των γεωγραφικών περιοχών.

Στην πράξη, η Randstad σχεδιάζει τις διαδικασίες πρόσληψης εκ μέρους των συνεργαζόμενων εταιρειών, στοχεύοντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, της ταχύτητας στελέχωσης θέσεων καθώς και της ποιότητας του αποτελέσματος. Βασικός στόχος είναι η ενοποίηση των προσλήψεων και των πρακτικών στελέχωσης, η μείωση του κόστους που σχετίζεται με τις συγκεκριμένες διαδικασίες και κυρίως η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών υποστήριξης προσλήψεων.

Τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα για μια επιχείρηση που θα απευθυνθεί στην Randstad για Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Στελέχωσης αφορούν σε:

• Προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς: Με βάση τους δείκτες απόδοσης (KPIs) η Randstad παρέχει εμπεριστατωμένη, γρήγορη και συστηματική αξιολόγηση της βελτιστοποίησης της διαδικασίας πρόσληψης σε κάθε εταιρεία.
  • Ποιότητα στην επιλογή υποψηφίων: Μέσω των μεθόδων αξιολόγησης που χρησιμοποιεί η Randstad, έχει τη δυνατότητα εναρμόνισης των βασικών αναγκών μεταξύ των εταιρειών και των υποψηφίων εργαζομένων.
  • Ταχύτητα: Η ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για να καλυφθεί μία θέση εργασίας καθώς και η μείωση των αποχωρήσεων μεταξύ των νεοεισερχόμενων εργαζομένων αποτελούν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Στελέχωσης.
  • Ενδυνάμωση της κουλτούρας και φήμης της εταιρίας: Η σωστή διαχείριση των διαδικασιών πρόσληψης, βάσει της ιδιαιτερότητας του κάθε οργανισμού, εταιρείας ή επιχείρησης, συμβάλει στη διαμόρφωση ενός κοινωνικά υπεύθυνου εταιρικού προφίλ, με σεβασμό προς τους υποψήφιους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Κουνούπη, HR Solutions Manager Outplacement & Career design «Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Στελέχωσης έρχονται να καλύψουν ένα κενό στην αγορά όσον αφορά την ανάθεση έργου υπηρεσιών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (HR). Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μίας αποδοτικής λειτουργίας στελέχωσης, ενεργώντας σε συνεργασία με το τμήμα HR καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας στελέχωσης ή σε επιμέρους λειτουργίες.»

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Στελέχωσης - Recruitment Process Outsourcing (RPO), θα είναι διαθέσιμες από τη Randstad Hellas στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται από το Νοέμβριο του 2014.