Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Στην Αθήνα η ενημέρωση για τη συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο  πολυμέσων, στο ισόγειο του κτηρίου της κεντρικής βιβλιοθήκης ΕΜΠ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 15.00, η εκδήλωση με τίτλο «Τεχνόπολη, CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου οι επιστήμονες, οι ερευνητές και οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχει η συνεργασία της Τεχνόπολης με τον ευρωπαϊκό οργανισμό CERN.

Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που καταγράφτηκαν σε παρόμοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Ιωάννινα και φάνηκε η ανάγκη που υπάρχει για κίνητρα που θα επιτρέψουν σε επιστήμονες και επιχειρήσεις είτε να μπουν στην αγορά, είτε να εμφανίσουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Τεχνόπολη και το CERN προβλέπει τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στην Πυλαία μιας θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την Τεχνόπολη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα. Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες που έχουν συνάψει ανάλογη συμφωνία με τον οργανισμό του CERN – οι άλλες τέσσερις είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Αυστρία.