Η ελληνική ομάδα “Amanda” ξεχώρισε στον παγκόσμιο τελικό του Imagine Cup 2016 της Μicrosoft

Μελών ΣΕΠΕ

01 Αυγούστου 2016

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε η ελληνική ομάδα “Αmanda στο φετινό παγκόσμιο τελικό του Imagine Cup της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Το project που δημιούργησε κατάφερε να ξεχωρίσει, όχι μόνο ανάμεσα στα υπόλοιπα project της κατηγορίας του (World Citizenship), στην οποία κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά και ανάμεσα στα projects όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού (Games, Innovation και World Citizenship). Την Παρασκευή 29/7, τα νικητήρια projects των τριών κατηγοριών διαγωνίστηκαν για το μεγάλο έπαθλο. Η ρουμάνικη ομάδα ENTy ήταν αυτή που τελικά κατέκτησε την κορυφή με την καινοτόμα εφαρμογή της για την παρακολούθηση της στάσης του σώματος. Η ελληνική «Amanda» ακολούθησε στη δεύτερη θέση. Χρησιμοποιώντας την εικονική  και την προσαυξημένη πραγματικότητα, η ομάδα από την Ελλάδα δημιούργησε ένα χώρο συναισθημάτων, στον οποίο ο χρήστης περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός διαδραστικού παιχνιδιού. Στόχος του παιχνιδιού, η ευαισθητοποίηση των χρηστών ενάντια στο bullying.

Από το 2003 έως σήμερα, το Imagine Cup της Microsoft πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και αποτελεί τους «Ολυμπιακούς Αγώνες» των φοιτητικών διαγωνισμών τεχνολογίας. Οι ομάδες διαγωνίζονται σε τρεις κατηγορίες: Games, Innovation και World Citizenship. Για τους περισσότερους, το ταξίδι για τον παγκόσμιο τελικό ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015. Εκείνη την περίοδο, σε σχολές και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, σπουδαστές διαμόρφωναν τις ομάδες τους, για να διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο, ώστε να πάρουν το εισιτήριο για το Σιάτλ. Σε αυτά τα 14 χρόνια, το Imagine Cup έχει δώσει την ώθηση σε πολλούς νέους να εμπνευστούν και να κατασκευάσουν πρωτότυπες λύσεις, για να αλλάξουν τον κόσμο.

Αυτή τη χρονιά, τις ομάδες έκριναν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Star Wars: The Force Awakens John Boyega, η Dr. Jennifer Tang, μέλος του ντουέτου Eyenaemia που κατέκτησε το Imagine Cup του 2014, και ο Kasey Champion, αναγνωρισμένος μηχανικός software και Computer Science Curriculum Developer της Microsoft.

Στον παγκόσμιο τελικό 2016, οι 35 ομάδες διαγωνίστηκαν μέσα σε ένα κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού, προκειμένου να διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο των 200.000 δολαριών, τη μοναδική ευκαιρία για μία αποκλειστική συνάντηση με το CEO της Microsoft, Satya Nadella και φυσικά, το πολυπόθητο Κύπελλο του Imagine Cup.

Ο Steven Guggenheimer, Corporate Vice President, Developer Experience & Evangelism and Chief Evangelist της Microsoft, δήλωσε «η τεχνολογία δίνει τη δύναμη στους νέους ανθρώπους να κάνουν όνειρα, να δημιουργούν και να εφαρμόζουν τις ιδέες τους με θάρρος. Μέσω του προγράμματος Microsoft Imagine, οι φοιτητές αποκτούν μοναδικές εμπειρίες και κορυφαίου επιπέδου εργαλεία development και cloud, δωρεάν, ώστε με αυτό τον τρόπο να αρχίσουν σήμερα να χτίζουν το μέλλον τους».

Από την πλευρά του ο Anthony Salcito, Worldwide Education Vice President της Microsoft, σημείωσε: «Στη Microsoft πιστεύουμε στον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στη διδασκαλία και τη μάθηση, καθώς επηρεάζει με καθοριστικό τρόπο τους σπουδαστές για όλη τους τη ζωή. Το Imagine Cup της Microsoft αποτελεί την ενσάρκωση αυτής της πεποίθησης. Ο διαγωνισμός αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα των εντυπωσιακών πραγμάτων που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, όταν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό Imagine Cup μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.imaginecup.com

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ