SingularLogic: περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας για το 2015

Μελών ΣΕΠΕ

10 Μαΐου 2016

Ο  Όμιλος SingularLogic παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας του 2015, κατάφερε να βελτιώσει τη λειτουργική του κερδοφορία (EBITDA) κατά 36%. Αυτό αναδεικνύουν τα ετήσια οικονομικά του αποτελέσματα.  

Συγκεκριμένα:  

  • Ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε €49.4 εκ. έναντι των €50 εκ. κατά το  2014, παρουσιάζοντας μείωση 1%.
  • Τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €6,0 εκ. έναντι €4,4 εκ. κατά το 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 36%
  • Τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε €2,3 εκ. έναντι ζημιών €5,4 εκ. κατά το 2014.

Η πολιτική και οικονομική αστάθεια καθώς και η εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων το β΄ εξάμηνο του 2015, οδήγησαν τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα σε μείωση των επενδυτικών σχεδίων σε έργα πληροφορικής και εφαρμογές λογισμικού, με μεγαλύτερες απώλειες στον κλάδο των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά, οι κινήσεις αναδιάρθρωσης και εξ ορθολογισμού που υλοποιήθηκαν το 2015 καθώς και η σταδιακή διείσδυση του Ομίλου σε αγορές του εξωτερικού, συνέβαλαν ώστε το 2015 να είναι μια σταθεροποιητική χρονιά για τον Όμιλο. Ωστόσο παρά τη μικρή μείωση των πωλήσεων, η βελτιστοποίηση της βάσης κόστους του Ομίλου και η περαιτέρω βελτίωση του μίγματος των εσόδων υπέρ των ίδιο-παραγόμενων λύσεων, είχε ως αποτέλεσμα την  αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) καθώς και την ενίσχυσή του περιθωρίου EBITDA σε 12% από 9% το 2014. 

Επιπλέον, στις 23 Ιουλίου του 2015 ολοκληρώθηκε η αναχρηματοδότηση του συνόλου των ομολογιακών δανείων της SingularLogic με τις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank, αποκαθιστώντας πλήρως τους δείκτες ρευστότητας της εταιρείας σε υγιή επίπεδα. 

Κατά το 2015, στην  αγορά των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων η SingularLogic διεύρυνε την πελατειακή της βάση με την απόκτηση 700 νέων πελατών και την ενεργοποίηση 2600   εφαρμογών λογισμικού. Αντίστοιχα, στην αγορά των μεγάλων έργων πληροφορικής για τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα  η εταιρεία ανέλαβε και υλοποιεί σημαντικά έργα για τις NN HELLAS, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, CREDIT M, CYTA, ΟΜΙΛΟ YΓΕΙΑ, ΟΠΑΠ, LUKOIL,ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, CORAL, EKO ΚΑΛΥΨΩ, MARKS & SPENCER, GREEN FOOD, FORTHNET, STARBUCKS, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΜΤΠΥ, ΕΟΤ, ΕΥΑΘ κ.α. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2015, ο κ. Σταύρος Κρασαδάκης Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic, σημείωσε τα εξής: «Παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση στην ελληνική οικονομία, καταφέραμε να ενισχύσουμε τη λειτουργική μας κερδοφορία,  εστιάζοντας στη βελτιστοποίηση της βάσης κόστους των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Λαμβάνοντας υπόψη ό,τι το 2016 θα είναι μια εξίσου δύσκολη επιχειρηματική χρονιά, θα κινηθούμε με άξονες την επέκτασή μας  στο εξωτερικό, κυρίως στις χώρες των Βαλκανίων, του Ιράν και της Τουρκίας με κάθετες λύσεις σε αγορές που η εταιρεία διαθέτει τεχνογνωσία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενώ θα εντείνουμε την παρουσία μας στις κάθετες αγορές του μεγάλου ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, όσον αφορά τη δραστηριότητά μας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες της  πλατφόρμας myGalaxy, η οποία προσφέρει σε όλους τους πελάτες των ιστορικών εφαρμογών της εταιρείας μας, τη δυνατότητα να απολαμβάνουν λύσεις λογισμικού επόμενης γενιάς, χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσουν τις εφαρμογές τους».

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ