Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η ATC χορηγός του 4ου Smart Cities Conference

atc

H Athens Technology Center (ATC) με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζει το 4ο Smart Cities Conference , αποδεικνύοντας εκ νέου τον ενεργό της ρόλο στο οικοσύστημα φορέων που σχεδιάζουν και παρέχουν καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την αστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις και την αειφορία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ATC θα παρουσιάσει την εφαρμογή ADAMO, που στοχεύει στην εξυπηρέτηση πολιτών και τουριστών με τη βελτιστοποίηση της σχεδίασης διαδρομών τουριστικού ενδιαφέροντος στην πόλη, κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτή, όπως και στην ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων μέσω στοχευμένης διαφήμισης. Τα σχετικά εργαλεία χρησιμοποιούν ανοιχτά δεδομένα με κατηγοριοποιημένα σημεία ενδιαφέροντος, βελτιωμένους μηχανισμούς μετακίνησης και λύσεις προσωποποίησης της πληροφορίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα, η ATC υλοποιεί εφαρμογές που στηρίζονται σε νέες τεχνολογίες, όπως ο γεωγραφικός εντοπισμός θέσης, η επεξεργασία και η οπτικοποίηση δεδομένων, οι αισθητήρες και η επαυξημένη πραγματικότητα), καθώς και ένα ευρύ φάσμα (ανοιχτών) δεδομένων. Οι τεχνολογίες αυτές συνδυάζονται με τη σχεδίαση διαδρομών, τη διάθεση πληροφοριών και γεγονότων για υπηρεσίες μετακίνησης με δημόσια αστικά μέσα μεταφοράς, ακόμα και με περιβαλλοντικά δεδομένα προκειμένου να διαμορφωθούν προσωποποιημένες «έξυπνες» web & mobile εφαρμογές, για τομείς όπως η στάθμευση, τα ΜΜΕ, η κοινή χρήση ποδηλάτων, τα τοπικά νέα, ή ειδικά γεγονότα και σημεία ενδιαφέροντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ