Επίσκεψη κορυφαίου αξιωματούχου της ΕΕ για Έρευνα και Καινοτομία στα εργαστήρια της ESET στα πανεπιστήμια της Σλοβακίας

Ο Robert-Jan Smits, Γενικός Διευθυντής για Έρευνα και Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το ESET Research Center, που στεγάζεται στα δύο μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Σλοβακίας, το Slovak University of Technology (SUT) και το Comenius University (CU), στη Μπρατισλάβα. Η ESET, που έχει αναγνωριστεί ως κορυφαία εταιρία στην ασφάλεια IT* στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την IDC* και τη Gartner*, άνοιξε το εργαστήριο και ξεκίνησε ένα ακαδημαϊκό μάθημα σχετικά με την ασφάλεια IT στα δύο πανεπιστήμια μέσα στο έτος. Την παρουσίαση του εργαστηρίου πραγματοποίησαν ο Miroslav Trnka, συνιδρυτής της ESET, ο Juraj Malcho, Chief Research Officer της ESET και ο  ερευνητής της ESET, Peter Kosinar. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρύτανης του SUT, Robert Redhammer, ο Πρύτανης του CU, Karol Micieta και ο Πρόεδρος του ινστιτούτου Slovak Academy of Sciences, Pavol Sajgalik.

Αφοσιωμένη στην έρευνα και την εκπαίδευση σε ακαδημαϊκό επίπεδο, η ESET ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου ESET Research Center στα δύο αυτά κύρια πανεπιστήμια της Σλοβακίας κατά το Φεβρουάριο. Ο στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τους φοιτητές και ερευνητές του Τμήματος Πληροφορικής (SUT) και του Τμήματος Μαθηματικών και Φυσικής (UC), παρέχοντας τις συμβουλευτική σχετικά με την έρευνα και τις ακαδημαϊκές τους διατριβές, καθώς και με τη διεξαγωγή πρακτικών πειράματων στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής. Η ESET ετοιμάζει επίσης ένα μάθημα για Αντίστροφη Μηχανική / IT Security, ως μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματός τους.

«Είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον Robert Jan-Smits και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση της έρευνας και της καινοτομίας και πώς η ESET συμβάλλει σε αυτόν τον τομέα. Ως η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλειας IT * με έδρα την ΕΕ, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τις ιδέες μας με τη βιομηχανία μας, με στόχο να ωφεληθεί καταρχήν η ερευνητική εργασία και, τελικά, κάθε Ευρωπαίος πολίτης», δήλωσε ο Chief Research Officer της ESET, Juraj Malcho.

* Η ESET κατατάσσεται μεταξύ των 5 κορυφαίων κατασκευαστών λογισμικού ασφάλειας στην αγορά λογισμικού ασφάλειας για καταναλωτές και endpoint προστασίας για πλατφόρμες, σύμφωνα με το μερίδιο αγοράς, καταγράφοντας αντίστοιχα ανάπτυξη 7,2% σε επίπεδο λογισμικού ασφάλειας καταναλωτών και 8,6% σε επίπεδο προστασίας endpoint για πλατφόρμες: http://www.eset.com/int/about/press/articles/others/article/eset-continues-to-grow-faster-than-the-security-software-market/

* Η ESET αναγνωρίστηκε ως ο 5ος Μεγαλύτερος Προμηθευτής Endpoint Ασφάλειας το 2013 με ανάπτυξη 23% - 6 φορές το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς, σύμφωνα με την έκθεση «Worldwide Endpoint Security 2014-2018 Forecast and 2013 Vendor Shares» της IDC τον Αύγουστο 2014.