Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

Οι ΤΠΕ στο επίκεντρο της εθνικής οικονομικής πολιτικής - Το όραμα για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Silicon Valley στην Ελλάδα ανέδειξε ο ΣΕΠΕ

press_release_293x195


Με την ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κυρίου Νότη Μηταράκη, ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, αποτελούμενου από Ευρωπαίους αξιωματούχους και κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, ολοκληρώθηκε το “e-Skills for Jobs 2014 Grand Event”, που διοργάνωσε, την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Ως κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο, με το οποίο έκλεισαν οι εργασίες του Συνεδρίου και εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, κύριο Αντώνη Σαμαρά, ο κύριος Μηταράκης, χαρακτήρισε τις ψηφιακές τεχνολογίες ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής, με στόχο την παραγωγή νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της “Συμμαχίας για την Ψηφιακή Οικονομία” μια ευκαιρία, ώστε η Ελλάδα να συνασπίσει τις δυνάμεις της, κάτω από μία ενιαία “ομπρέλα”, ως ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την τοποθέτηση της χώρας στο διεθνή τεχνολογικό χάρτη. Ο ίδιος μετέφερε στο ακροατήριο την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού στην πρωτοβουλία για τη συγκρότηση και υπογραφή του ελληνικού Grand Coalition for Digital Jobs. Ο κύριος Μηταράκης υπογράμμισε τις ευκαιρίες, που παρέχει η βιομηχανία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ευρώπη, στόχοι που είναι συνδεδεμένοι με τη Digital Agenda 2020.


Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κύριος Νότης Μηταράκης

Παράλληλα, στο δείπνο παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος και η Γενική Γραμματέας Ισότητας,, κυρία Βάσω Κόλλια.

Ευρωπαϊκή Silicon Valley
Στο επίσημο δείπνο, το οποίο σηματοδότησε και το κλείσιμο του Συνεδρίου “e-Skills for Jobs 2014 Grand Event”, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας, ανέλυσε τη στρατηγική του ΣΕΠΕ, η οποία εδράζεται στην τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιρειών του ευρύτερου κλάδου της τεχνολογίας, με στόχο την οικοδόμηση μιας Ευρωπαικής Silicon Valley, σημειώνοντας ταυτόχρονα το ρόλο και τη σπουδαιότητα του ισχυρού και αξιόλογου δυναμικού και της τεχνογνωσίας που διαθέτει ο κλάδος, ο οποίος αποτελείται από 4.500 επιχειρήσεις και περισσότερους από 270.000 εργαζομένους.

Όπως τόνισε, “η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική από ποτέ. Η επένδυση στις ΤΠΕ θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης”.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ υπογράμμισε ότι η κρίση έφερε και θετικές ανατροπές στην ελληνική οικονομία: “κατά τα τελευταία πέντε χρόνια , είχαμε πάνω από 144 νεοσύστατες εταιρείες στην Ελλάδα, πολλές από αυτές με διεθνή απήχηση. Και αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό, είναι ότι οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από τον τομέα των ΤΠΕ”.



Εμβληματική εκδήλωση
Το “e-Skills for Jobs 2014 Grand Event” συν-διοργάνωσε ο ΣΕΠΕ (www.sepe.gr) και ο DIGITALEUROPE (www.digitaleurope.org), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων στη χθεσινή εμβληματική εκδήλωση του “e-Skills for Jobs 2014 Grand Event” είναι ότι το συνέδριο θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών των ΤΠΕ, των νέων και των ανέργων, για τις ανάγκες που δημιουργούνται σε νέες δεξιότητες και θέσεις εργασίας του αύριο. Κοινή εκτίμηση είναι δε ότι θα συμβάλει προκειμένου να ενσωματωθούν πολιτικές της Ε.Ε. σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες και να δημιουργηθούν θεματικά δίκτυα και συνεργασίες βασισμένες στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “Grand Coalition for Digital Jobs”. Η πρωτοβουλία του Grand Coalition ξεκίνησε το Μάρτιο του 2013 από τον Πρόεδρο José Manuel Barroso, τους Αντιπροέδρους Neelie Kroes και Antonio Tajani, τους Επιτρόπους László Andor και Ανδρούλλα Βασιλείου. Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περισσότερα από 40 pledges, με την Ελλάδα να γίνεται η έκτη χώρα που υπογράφει MοU για το National Coalition (παράδειγμα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ρουμανία έχουν ξεκινήσει επίσημα τους εθνικούς τους συνασπισμούς).

Χορηγοί του Συνεδρίου
Gold Sponsors: CISCO, IBM, INTRASOFT INTERNATIONAL, MICROSOFT, SAMSUNG.
Silver Sponsors: ATCOM, ORACLE, SONY, XEROX.
Υποστηρικτές: GOOGLE, HP, LIVEMEDIA.gr, IIEK ΞΥΝΗ.
Με την υποστήριξη της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ναυτεμπορική, naftemporiki.gr, NetFAX, HR Professional, DAILYFAX, BIZtech.gr, deasy, ICT plus, infocom, Techblog.gr, Readyo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα