Στις 6 Μαΐου το Grand Event του e-Skills for Jobs 2014

ΣΕΠΕ

29 Απριλίου 2014

 

Στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής
Μια μεγάλη νέα Πανευρωπαϊκή καμπάνια παρουσιάζεται στην Αθήνα

Στην Αθήνα παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες η νέα μεγάλη Πανευρωπαϊκή εκστρατεία e- Skills for Jobs 2014 με την πραγματοποίηση του e-Skills for Jobs 2014 Grand Event , την Τρίτη 6 Μαΐου , στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το Συνέδριο έχει ενταχθεί στις δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στην ανάδειξη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για καταρτισμένους σε ψηφιακές δεξιότητες επαγγελματίες καθώς και στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Το παρόν στο e-Skills for Jobs 2014 Grand Event θα δώσουν υψηλόβαθμα Κυβερνητικά στελέχη, οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην προσπάθεια αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας ως στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία. Κεντρικός άξονας των ομιλιών και συζητήσεων είναι η ανάδειξη της σημασίας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο από τη σημερινή οικονομική κρίση, προβάλλοντας τον καίριο ρόλο της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Παράλληλα, στο συνέδριο συμμετέχουν Ευρωπαίοι Επίτροποι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Ακαδημαϊκοί, νέοι και φοιτητές καθώς και Επιχειρηματίες και Στελέχη της αγοράς, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους σε παράλληλες θεματικές συνεδρίες άμεσα συνδεδεμένες με τους στόχους της Digital Agenda 2020 .

Grand Coalition for Digital Jobs
Ταυτόχρονα, η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Grand Coalition for Digital Jobs”, μια πανευρωπαϊκή συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του ελλείμματος στον αριθμό των ευρωπαίων πολιτών με επαγγελματικές ψηφιακές δεξιότητες και στην αξιοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ως Εθνικός εταίρος για την Ελλάδα και διαθέτοντας ταυτόχρονα σημαντική εμπειρία από τη συμμετοχή του σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο DIGITALEUROPE, ο EITO και ο WITSA, συμμετέχει στη συν-διαμόρφωση της νέας αυτής πρωτοβουλίας e- Skills for Jobs 2014 , που υλοποιείται μέχρι το Δεκέμβριο του 2014. 

E-skills
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2009 και μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία e-Skills Week , ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια αποδέκτες σε όλη την Ευρώπη , ενώ οι στοχευμένες δράσεις επικοινωνίας που προέκυψαν μετά από συνεργασία όλων των εταίρων σε εθνικό επίπεδο, είχαν σημαντικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υιοθέτηση και κατανόηση των στόχων και των πολιτικών προς την ανάπτυξη της εγχώριας ψηφιακής οικονομίας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του 2014, η εκστρατεία e-Skills for Jobs 2014 θα υλοποιηθεί σε 30 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης*, ενημερώνοντας φοιτητές, ανέργους, επαγγελματίες των ΤΠΕ και των ΜμΕ, σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών, που σχετίζονται με θέσεις εργασίας στις ΤΠΕ σήμερα.

*Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Gold Sponsors: CISCO, IBM, INTRASOFT INTERNATIONAL, MICROSOFT, SAMSUNG.

Silver Sponsors: ORACLE, SONY.

Υποστηρικτές : HP, GOOGLE, LIVEMEDIA.gr, XEROX.

Με την υποστήριξη της Δημόσιας Τηλεόρασης.  

Χορηγοί Επικοινωνίας :

NetFAX, HR Professional, DAILYFAX, Techblog.gr, Readyo.gr.

Παρουσίαση κ. Γιάννη Σύρρου, Γενικού Διευθυντή ΣΕΠΕ, σε μορφή .zip

Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση, σε μορφή .zip

Δελτίο τύπου, σε μορφή .doc

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ