Κλείνουν στις 30 Απριλίου οι αιτήσεις για το The Accelerator, το πρόγραμμα επένδυσης και ενδυνάμωσης για startups.

23 Απριλίου 2014

Με ήδη μεγάλο αριθμό συμμετοχών από ιδιαίτερα ποιοτικές startups αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου η περίοδος των αιτήσεων που μπορούν να κάνουν οι νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας για το πρόγραμμα επένδυσης και ταχείας ανάπτυξης The Accelerator της Metavallon.

Μέσα από μια δυναμική διαδικασία επιτάχυνσης, το The Accelerator της Metavallon επιτρέπει σε startups να αναπτυχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα θέτοντας ισχυρές βάσεις και ανοίγoντας παράλληλα τα φτερά τους και στις παγκόσμιες αγορές. Για τα startups που θα επιλεγούν το πρόγραμμα περιλαμβάνει επένδυση ύψους 25.000 ευρώ αλλά και επιπλέον στήριξη 15.000 ευρώ σε υπηρεσίες όπως hosting, νομικές και χρηματοοικονομικές.

Την επένδυση θα πραγματοποιήσει το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Odyssey Jeremie Partners το οποίο διαχειρίζεται η Odyssey Venture Partners. Μέσω της επένδυσης αυτής τα startups του προγράμματος θα αποτελούν μέρος του δικτύου γρήγορα αναπτυσσόμενων διεθνών εταιρειών ICT στις οποίες συμμετέχει η Odyssey Venture Partners και θα έχουν πρόσβαση στην τεχνογνωσία και τις επαφές των στελεχών της.

Σημαντικά επιπλέον οφέλη από το The Accelerator

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης The Accelerator είναι σχεδιασμένο για τεχνολογικές startup εταιρείες και στοχεύει σε ομάδες ανερχόμενων επιχειρηματιών με ξεχωριστή προοπτική και όραμα. Απευθύνεται σε όσες startups α) έχουν ήδη δημιουργήσει ένα προϊόν ή υπηρεσία, β) διαθέτουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης, καθώς και γ) έχουν ήδη αποκτήσει τους πρώτους τους χρήστες σε κάποια αγορά.

Επιγραμματικά οι συμμετέχοντες θα ωφεληθούν από:
• Eξειδικευμένα εργαστήρια με έμφαση στα μυστικά της επιχειρηματικότητας
• Mentoring από ειδικούς στο εγχώριο & διεθνές δίκτυο της Metavallon
• Προσωπικές συναντήσεις καθοδήγησης
• Την ευκαρία να ταξιδέψουν στη Silicon Valley για ένα μήνα και να συναντηθούν με έμπειρους επιχειρηματίες και διεθνείς επενδυτές  στο πλαίσιο της σχετικής αποστολής που θα πραγματοποιηθεί ως μέρος του προγράμματος.
• Τη δυνατότητα να αποτελέσουν μέρος του δικτύου γρήγορα αναπτυσσόμενων διεθνών εταιρειών ICT στις οποίες συμμετέχει η Odyssey Venture Partners και να έχουν πρόσβαση στην τεχνογνωσία και τις επαφές των στελεχών της.

Oι αιτήσεις για το The Accelerator έχουν ανοίξει ήδη από τις 17 Μαρτίου και ο αυξημένος αριθμός συμμετοχών αναδεικνύει την αποφασιστικότητα που έχουν οι ελληνικές startups να ξεχωρίσουν και να διακριθούν στο εγχώριο αλλά και στο διεθνές περιβάλλον.
Η επιλογή των ομάδων που θα λάβουν την επένδυση αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, αφού μεταξύ των αιτήσεων υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερα καινοτόμες προτάσεις με σημαντικές προοπτικές βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης.

Συνολικά η πρωτοβουλία του The Accelerator είναι μια σπουδαία ευκαιρία για όσους οραματίζονται τολμηρά και δημιουργούν αποτελεσματικά. Εάν επιθυμείτε να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο την καινοτόμο επιχειρηματική σας προσπάθεια και είσαστε έτοιμοι για ανάπτυξη – εξερευνήστε τις προοπτικές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ