Η MTN επιλέγει το πολυσημειακό (PtMP) σύστημα WiBAS της Intracom Telecom για την αναβάθμιση του δικτύου της στην Αφρική

Μελών ΣΕΠΕ

11 Νοεμβρίου 2013

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή σύμβασης-πλαισίου με την MTN, κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο, που δραστηριοποιείται σε 22 χώρες στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ασία, για την προμήθεια του καινοτόμου πολυσημειακού (PtMP) ασύρματου συστήματος WiBAS.

Η λύση WiBAS της Intracom Telecom δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο MTN να μειώσει τις ετήσιες δαπάνες που προκύπτουν από τα τέλη συχνοτήτων, να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα για την ενοικίαση χώρου και να ενισχύσει την κάλυψη του δικτύου του προσφέροντας υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες ευρυζωνικές υπηρεσίες στους εταιρικούς συνδρομητές του σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. 

Κύρια σημεία: 

  • Η ΜΤΝ θα επωφεληθεί από την τεχνολογικά προηγμένη και οικονομικά αποδοτική λύση WiBAS της Intracom Telecom, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο ανάπτυξης και την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού για την αναβάθμιση των ευρυζωνικών δικτύων της.
  • Το πλαίσιο της συμφωνίας καλύπτει και τις 22 χώρες που δραστηριοποιείται η ΜΤΝ σε Αφρική και Μέση Ανατολή, ενώ κατά την αρχική φάση η Intracom Telecom θα αναπτύξει το σύστημα WiBAS για την MTN και τις θυγατρικές της στη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, το Καμερούν και το Μπενίν.
  • Tο πρώτο σύστημα θα εγκατασταθεί εντός του 2013 στο δίκτυο της MTN στη Νότια Αφρική.
  • Η ΜΤΝ επωφελείται από την εκτενή διεθνή εμπειρία της Intracom Telecom σε ολοκληρωμένα έργα με κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς πελάτες όπως η Internet Solutions στη Ν. Αφρική, η Etisalat στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε άλλες χώρες, η T-Mobile στην Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, καθώς και η Rolaware στην Ελλάδα.

Δηλώσεις εκπροσώπων:

Ο κ. Tim Williams, Διευθυντής Προμηθειών της MTN, σχολίασε:

“Έχοντας αποκτήσει επαρκή εμπειρία στην πολυσημειακή (PtMP) τεχνολογία, επιλέξαμε την πλατφόρμα WiBAS της Intracom Telecom μετά από ενδελεχή αξιολόγηση και με γνώμονα τα τεχνο-οικονομικά οφέλη που θα προσφέρει στις δραστηριότητές μας. Προσβλέπουμε σε μια μακροχρόνια συνεργασία που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε". 

Ο κ. Faissal Damaj, Διευθυντής Πωλήσεων της Intracom Telecom για Ευρώπη & Αφρική, δήλωσε:

“Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που δείχνει ο όμιλος MTN στο προϊόν μας και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις θυγατρικές του ομίλου MTN συμβάλλοντας στην επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων. Σκοπός της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι η MTN και οι θυγατρικές της να εισέλθουν σε νέες αγορές και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά και την ανταγωνιστικότητά τους. Βασικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού θα διαδραματίσουν οι άρτια καταρτισμένες τεχνικές ομάδες μας, η τοπική μας παρουσία στις χώρες ενδιαφέροντος και το προηγμένο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που προσφέρουμε”.

Η εταιρία παρουσιάζει το ασύρματο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της στην έκθεση AfricaCom (12-14 Νοεμβρίου, Cape Town) στο εκθεσιακό της περίπτερο C16.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ