Ο ΣΕΠΕ ανακοινώνει την τιμητική διάκριση της CISCO Hellas στο πλαίσιο των 2012 WITSA Global ICT Excellence Awards για το Διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη”

ΣΕΠΕ

24 Οκτωβρίου 2012

Ανακοινώνει, επίσης, την εκλογή του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΠΕ, ως Αντιπροέδρου του WITSA για την Ευρώπη

Με ιδιαίτερη χαρά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας ανακοινώνει την τιμητική διάκριση της CISCO Hellas για το Διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη”, στα 2012 WITSA Global ICT Excellence Awards, που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου 2012 στο πλαίσιο του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής (WCIT 2012), που διοργανώθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών (World Information Technology and Services Alliance - WITSA). 

Ο WITSA, που αποτελεί τον κορυφαίο Σύνδεσμο Τεχνολογίας & Υπηρεσιών Πληροφορικής διεθνώς, είναι μια κοινοπραξία 83 συνδέσμων τεχνολογίας απ' όλο τον κόσμο και έχει θεσμοθετήσει τα WITSA Global ICT Excellence Awards, τα οποία απονέμονται κάθε δύο χρόνια, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίοι παγκοσμίως ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές ΤΠΕ.

Ο διαγωνισμός “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη” πραγματοποιήθηκε από τη Cisco Hellas σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία. Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 273 προτάσεις συνολικά από φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα, το εξωτερικό και την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά. Μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης αναδείχτηκαν 12 τελικοί υποψήφιοι με ολοκληρωμένες προτάσεις αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας διαθέτει σημαντικό και ελπιδοφόρο απόθεμα καινοτόμου και επιχειρηματικού δυναμικού, το οποίο με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Ο κύριος Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas, σχολίασε: “Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τη Cisco αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της. Η επιβράβευση αυτής της φιλοσοφίας και η τιμητική διάκριση στα βραβεία WITSA για την πρωτοβουλία της Cisco «Κάνε την Καινοτομία Πράξη», επιβεβαιώνει την ανάγκη των κοινωνιών για τη συνέχιση και τη δημιουργία νέων δικτύων προσφοράς. Νιώθουμε υπερήφανοι για την επιτυχία της πρωτοβουλίας μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις στο μέλλον".

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τη φετινή βράβευση της Cisco Hellas, οι υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ στα WITSA Global ICT Excellence Awards αποσπούν σημαντικές βραβεύσεις για τέταρτη συνεχόμενη φορά, καθώς το 2006 η Forthnet βραβεύτηκε με το Private Sector Excellence Award, το 2008 η INTRALOT βραβεύτηκε με το Private Sector Excellence Award και το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ με το Chairman's Award, ενώ το 2010 η VODAFONE έλαβε τιμητική διάκριση για το “Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε 17 απομακρυσμένους Δήμους σε όλη την Ελλάδα”.

Η φετινή, όμως, διοργάνωση του WCIT 2012 ανέδειξε μια ακόμα τιμητική διάκριση για το ΣΕΠΕ, όπου στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών για το Διοικητικό Συμβούλιο του WITSA της περιόδου 2012 - 2014, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος, εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη. O ΣΕΠΕ θα συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του WITSA και από τη θέση του Αντιπροέδρου για την Ευρώπη, θα προωθεί τις θέσεις των ελληνικών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, κ.ά. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας, τόνισε “Η σημαντική αυτή διάκριση  καθώς και η εκλογή του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΠΕ στη θέση του Αντιπροέδρου, αποτελούν μία ακόμα επιβεβαίωση των προσπαθειών του ΣΕΠΕ να βρίσκεται στην αιχμή των διεθνών εξελίξεων που αφορούν στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η επιβράβευση των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου, αναδεικνύει την ανταγωνιστική θέση που διεκδικούν οι επιχειρήσεις μας στο διεθνές περιβάλλον”.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ