Πλατφόρμα Ασφάλειας GUARDIAN και Εφαρμογές Video Analytics από τη Space Hellas

Μελών ΣΕΠΕ

31 Μαΐου 2012Η Space Hellas, κορυφαία ελληνική εταιρία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ασφάλειας, πληροφορικής και δικτύων με τη μεγαλύτερη πανελλαδική βάση εγκατεστημένων συστημάτων CCTV και Ασφάλειας σε χιλιάδες υποκαταστήματα τραπεζών και εγκαταστάσεις μεγάλων οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συμμετείχε ως μεγάλος χορηγός στο 1ο Security Project Conference & Expo, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 25-26 Μαΐου 2012.

Στο περίπτερο της Space Hellas παρουσιάστηκε η αναβαθμισμένη πλατφόρμα GUARDIAN η οποία έχει αναπτυχθεί εξ΄ολοκλήρου από τη Δ/νση R&D της εταιρίας και προσφέρει ενοποιημένη κεντρική διαχείριση διαφορετικών συστημάτων ασφαλείας. Τέτοια συστήματα παρουσιάστηκαν στο περίπτερο και περιλαμβάνουν CCTV (HD/Megapixel cameras, NVR/DVR) των οίκων Hikvision, Dallmeier, JVC και Bosch, με τους μοναδικούς φακούς του οίκου Fujinon, βιομετρικές λύσεις Access Control (facial & fingerprint recognition) του Οίκου TDSI, εξειδικευμένες εφαρμογές Video Analytics και λύσεις Surveillance & περιμετρικής ασφάλειας των οίκων Bosch, iOmniscient, SightLogix και Southwest Microwave. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μοναδική στο είδος της κάμερα Panomera του οίκου Dallmeier, με ευκρίνεια 85 Megapixel και ένα πολύ μεγάλο εύρος εστιακού πεδίου. Η δικτυακή και πληροφοριακή υποδομή του περιπτέρου βασίστηκε σε εξοπλισμό των οίκων Cisco και Dell.

Παράλληλα το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο σημαντικές  παρουσιάσεις από εξειδικευμένα στελέχη της Space Hellas. Ο κ. Συμεών Κωνσταντινίδης, Δ/ντης Συστημάτων Ασφαλείας και Υποδομών, παρουσίασε τις τεχνολογικές εξελίξεις & προκλήσεις στον τομέα της Ασφάλειας δίνοντας έμφαση στη σημασία που έχουν η κατανόηση των δικτύων και της πληροφορικής στο σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των σημερινών προηγμένων συστημάτων ασφαλείας. Ο κ. Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Product Manager Συστημάτων Ασφαλείας, μίλησε για τα Ευφυή Συστήματα Ασφαλείας (Video Analytics), την ωρίμανση της αγοράς και τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται με την εφαρμογή της νέας αυτής τεχνολογίας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ