Το μεταπτυχιακό MBA International του ΟΠΑ είναι το 1ο ΑΕΙ στην Ευρώπη που προσφέρει πρακτικά μαθήματα για eSkills

Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

24 Μαΐου 2012Σε μία καινοτόμο πρωτοβουλία, το μεταπτυχιακό MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ – πρώην ΑΣΟΕΕ) θα παρέχει εκπαίδευση σε προηγμένες Ηλεκτρονικές  Δεξιότητες (eSkills) στους σπουδαστές των σειρών Full-Time & Part-Time που ξεκινούν τη φοίτησή τους τον Σεπτέμβριο του 2012. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μάλιστα το πρώτο ΑΕΙ στην Ευρώπη που προσφέρει αυτού του είδους τα μαθήματα ενσωματωμένα στο πρόγραμμα σπουδών.

Τα νέα μαθήματα που θα προσφέρονται στους σπουδαστές του μεταπτυχιακού περιλαμβάνουν:

  • eBusiness Marketing Fundamentals
  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Web Analytics
  • Pay-Per-Click
  • Social Media
  • eCommerce Conversion Optimization
  • On-line PR 

Οι φοιτητές του MBA International θα επιλέγουν τα παραπάνω μαθήματα, διάρκειας περίπου 20 ωρών το κάθε ένα, ανάμεσα στα 50 και πλέον διαθέσιμα μαθήματα του μεταπτυχιακού, τα οποία είναι υποχρεωτικά ή προαιρετικά ανάλογα με την ειδίκευση (π.χ. HRM, Finance, Marketing, Strategy, Entrepreneurship, Accounting, International Management & Negotiations, Operations Management, Mergers & Acquisitions, Innovation, Family Business, κτλ).

Οι διαλέξεις των συγκεκριμένων 7 μαθημάτων θα γίνονται μέσω καινοτόμων eLearning συστημάτων, ενώ στους εισηγητές του κάθε μαθήματος θα περιλαμβάνονται κάποιες από τις πιο καταξιωμένες διεθνώς προσωπικότητες του eBusiness και συγγραφείς top-sellers βιβλίων. Συγκεκριμένα στους εισηγητές περιλαμβάνονται οι: Avinash Kaushik, digital marketing evangelist της Google και συγγραφέας των βιβλίων ‘Web Analytics 2.0’ και ‘Web Analytics: An Hour a Day’, Todd Malicoat ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα “Τop-40 Most Influential in Search Marketing”, Greg Jarboe & Jamie O’Donnell οι οποίοι θεωρούνται από πολλούς στην Αμερική ως οι πρωτοπόροι του On-line PR, Bryan Eisenberg, συγγραφέας των δημοφιλών best-sellers (σύμφωνα με τις λίστες βιβλίων των Wall Street Journal, Business Week, USA Today & New York Times), ‘Call To Action’, ‘Waiting for Your Cat to Bark?’ και ‘Always be Testing’, Jennifer Evans Cario, γνωστή social media strategist στην Αμερική και αρχισυντάκτης του ‘Search Engine Guide’, Matt Baily, συγγραφέας του εξαιρετικά δημοφιλούς βιβλίου ‘Internet Marketing: An Hour a Day’, Brad Geddes, συγγραφέας του βιβλίου ‘Advanced Google AdWords’ και editor στο δημοφιλές portal ‘Search Engine Land’, John Marshall, από τους πρωτοπόρους του web analytics και εφευρέτης του overlay view, Michael Stebbins, αναγνωρισμένος strategist σε e-mail marketing, κ.ά.

Οι φοιτητές θα έχουν επίσης πρόσβαση σε forum συζητήσεων για απ’ ευθείας επαφή με τους καθηγητές και τους άλλους σπουδαστές από την Αμερική, ενώ θα υποστηρίζονται και από τους Έλληνες καθηγητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (ΔΕΤ) και τους ερευνητές του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ.

Αυτή η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International σε συνεργασία με τη Market Motive και το Be eBusiness, το ελληνικό blog για το eBusiness που είναι ο επίσημος διανομέας των μαθημάτων της αμερικανικής εταιρίας στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι ηλεκτρονικές δεξιότητες των φοιτητών του Προγράμματος και να μπορούν να ανταποκριθούν σε νέα επαγγέλματα της Ψηφιακής Οικονομίας, όπως eCommerce Manager, SEM Campaign Manager, Social Media Manager, SEO Expert, Conversion Manager, κτλ. Άλλωστε, σύμφωνα με την Επίτροπο Neelie Kroes, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη της Ψηφιακής Ατζέντας για την Ευρώπη, η διογκούμενη έλλειψη ηλεκτρονικών δεξιοτήτων θα δημιουργήσει ένα έλλειμμα τουλάχιστον 700.000 επαγγελματιών έως το 2015 στην Ευρώπη.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για φοίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International λήγει την Πέμπτη 31 Μαΐου, όμως οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καλούνται να ενημερώνονται από τη γραμματεία του Προγράμματος στα τηλέφωνα 2108203659-662 για πιθανή ολιγοήμερη παράταση.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ