Ο ΟΜΙΛΟΣ INTRACOM IT SERVICES ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Μελών ΣΕΠΕ

06 Σεπτεμβρίου 2011

Η INTRACOM IT SERVICES, ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής στην Ελλάδα και με εξειδίκευση άνω των 20 ετών στον χρηματοοικονομικό κλάδο, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο παγκόσμιο συνέδριο των Πιστωτικών Ενώσεων στη Γλασκώβη, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Πιστωτικών Ενώσεων (World Council of Credit Unions). Ήταν και φέτος η μόνη ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο αυτό συνέδριο, το οποίο συγκέντρωσε 1.700 επαγγελματίες του χώρου από 62 χώρες παγκοσμίως.

Ο Όμιλος INTRACOM IT SERVICES, αξιοποιώντας τη μεγάλη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία του στην υλοποίηση μεγάλων τραπεζικών έργων, έχει αναπτύξει ένα κατάλληλο σύστημα, το προϊόν PROFITS® for Credit Unions, αποκλειστικά για την παγκόσμια αγορά των πιστωτικών ενώσεων. Είναι σχεδιασμένο να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες των 52.945 πιστωτικών ενώσεων σε 100 χώρες παγκοσμίως, όπως διαχείριση μελών, καταθέσεις, δάνεια και οποιαδήποτε άλλη τραπεζική λειτουργία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πιστωτικών Ενώσεων (WOCCU), η αγορά των πιστωτικών ενώσεων το τέλος του 2010 αριθμούσε 188 εκατ. μέλη σε 100 χώρες παγκοσμίως, ενώ είχε $1.5 τρις δολάρια ενεργητικό (assets). Μία πιστωτική ένωση είναι ένα συνεταιριστικό (coop) χρηματοοικονομικό ίδρυμα, το οποίο ανήκει και ελέγχεται από τα μέλη του. Αυτό που διαφοροποιεί τις πιστωτικές ενώσεις από τις τράπεζες είναι το μικρότερο μέγεθός τους, καθώς και το γεγονός ότι ο πελάτης είναι παράλληλα και μέλος της πιστωτικής ένωσης.

Το PROFITS® for Credit Unions βασίστηκε στο επιτυχημένο Core Banking σύστημα PROFITS® του Ομίλου, το οποίο αριθμεί δεκάδες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Παράλληλα, επιτρέπει στις πιστωτικές ενώσεις να ανταποκρίνονται άμεσα στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, δημιουργώντας και προσφέροντας νέα πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες προς τους πελάτες/μέλη της, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος υλοποίησής τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM IT SERVICES, κ. Αθανάσιος Κωτσής, δήλωσε: «Συνεπείς με τη γενικότερη στρατηγική του Ομίλου μας για τη συνεχή επέκταση και διαφοροποίηση της διεθνούς δραστηριοποίησής μας, η συμμετοχή μας και φέτος, ως η μοναδική ελληνική επιχείρηση του χώρου σε μία τόσο μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση, αποτελεί άλλο ένα επιτυχημένο βήμα για την ενδυνάμωση δραστηριότητάς μας στον Χρηματοοικονομικό κλάδο παγκοσμίως. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να αξιοποιούμε τη μεγάλη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία μας στην υλοποίηση μεγάλων τραπεζικών έργων και να αναπτύσσουμε νέα τραπεζικά προϊόντα προς όφελος των πελατών μας παγκοσμίως.»

Σχετικά με τον Όμιλο INTRACOM IT SERVICES

Ο Όμιλος INTRACOM IT SERVICES είναι ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος παροχής λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με ισχυρότατη διεθνή παρουσία και διεθνείς δραστηριότητες που συνεισφέρουν κατά 65% στα συνολικά έσοδά του. Ανήκει στην INTRACOM HOLDINGS και απασχολεί 1.500 άτομα, εκ των οποίων το 52% εργάζεται εκτός Ελλάδος. Περισσότεροι από 500 οργανισμοί σε 68 χώρες στον κόσμο (όργανα Ευρωπαϊκής Ένωσης, εθνικές κυβερνήσεις, δημόσιοι οργανισμοί, τράπεζες, τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, επιχειρήσεις) έχουν επιλέξει τις υπηρεσίες και λύσεις του Ομίλου. Η IDC κατατάσσει συστηματικά την INTRACOM IT SERVICES ως τον κορυφαίο πάροχο λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής στην Ελλάδα. Επίσης, η ανεξάρτητη εταιρία αναλυτών Gartner Inc., κατατάσσει τον Όμιλο στους κορυφαίους προμηθευτές διεθνώς στην κάθετη αγορά των λύσεων συμμόρφωσης προς υπηρεσίες Δημοσίων Εσόδων (Tax Compliance Solutions for Government Revenue Agencies).

Με εξειδίκευση, πολυετή εμπειρία και ισχυρή τεχνογνωσία στην υλοποίηση μεγάλων τραπεζικών έργων, ο Όμιλος INTRACOM IT Services έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος Ολοκληρωτής Τραπεζικών Συστημάτων Πληροφορικής στην Ελλάδα. Στους πελάτες του περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, όπως Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ΕFG Eurobank, GENIKI Bank, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Πανελλήνια Τράπεζα, Συνεταιριστικές Τράπεζες, Εμπορική Τράπεζα Κύπρου, Alpha Bank, Kedr Bank, Ziraat Bank, Bank of Valletta, APS Bank, Arab Bank, κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.intracom-it.com

Πληροφορίες για θέματα Τύπου

Καλλιόπη Χιώτη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης,

INTRACOM IT SERVICES Group