Η INTRACOM TELECOM Υπογράφει Σύμβαση Πλαίσιο με την Rolaware

Μελών ΣΕΠΕ

01 Ιουλίου 2010

H INTRACOM TELECOM, μέλος της SITRONICS, ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης πλαισίου με την Rolaware, ένα δυναμικό πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, για την προμήθεια του ασύρματου ευρυζωνικού συστήματος WiBAS της INTRACOM TELECOM.

Συγκεκριμένα, η INTRACOM TELECOM στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, συνολικής αξίας € 3,4 εκατομμυρίων, θα παρέχει το πρωτοποριακό σύστημα WiBAS δίνοντας στην Rolaware τη δυνατότητα να προσφέρει ευρυζωνικές ασύρματες υπηρεσίες πρόσβασης σε πελάτες της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Με το ίδιο πολυσημειακό (point-to-multipoint) WiBAS σύστημα, η Rolaware θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες backhaul σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Το WiBAS λειτουργεί σε φάσμα συχνοτήτων 26-28GHz και αποτελεί ιδανική λύση για εφαρμογές που απαιτούν υψηλό δείκτη διαθεσιμότητας και μεγάλες ταχύτητες μετάδοσης χρησιμοποιώντας τεχνικές υψηλής διαμόρφωσης (έως 256 QAM), στατιστικής πολυπλεξίας και δυναμικής κατανομής bandwidth. To WiBAS υλοποιεί αποτελεσματικά την ασύρματη μετάδοση των 2G/3G δικτύων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν σημαντικά τα κόστη υποδομών και τα λειτουργικά τους έξοδα συγκριτικά με τις παραδοσιακές λύσεις. Στα κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος συγκαταλέγονται η δικτυακή αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με τη μέγιστη χωρητικότητα διαθέσιμη στην αγορά σήμερα, διασφαλίζοντας στο έπακρο την ποιότητα υπηρεσιών φωνής και εφαρμογών δεδομένων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Rolaware, η εταιρία επέλεξε να εγκαταστήσει τα συστήματα ελληνικής τεχνολογίας WiBAS, με κριτήριο τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τις επιδόσεις τους, επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντικές μειώσεις κόστους. Η Rolaware, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες της υψηλής ποιότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συνδυάζοντας τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξοπλισμό και την πανελλαδική υποστήριξη της INTRACOM TELECOM.

Ο κ. Χρήστος Ξυνογαλάς, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της INTRACOM TELECOM δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι που μέσω της συνεργασίας αυτής προσφέρουμε την πολυσημειακή τεχνολογία πρόσβασης της εταιρίας και στην Ελληνική αγορά. WiBAS ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της Rolaware για υψηλής ταχύτητας και κορυφαίας ποιότητας δικτυακές υποδομές. Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες της Rolaware αλλά και να επεκτείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας».

Στα πιο πρόσφατα ολοκληρωμένα έργα point-to-multipoint της εταιρίας συγκαταλέγονται αυτά με την Maxis στην Μαλαισία, την MTS στην Ρωσία την Etisalat στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την T-Mobile στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρία έχει στρατηγικά επικεντρωθεί και επενδύει στη συνεχή εξέλιξη των ασύρματων προϊόντων της. Αναγνωρίζοντας την μελλοντική τάση για ευρυζωνικά, IP δίκτυα, η INTRACOM TELECOM υιοθετεί τεχνολογίες αιχμής με σκοπό να παρέχει οικονομικές ασύρματες λύσεις που απευθύνονται στις νέες ανάγκες των πελατών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ