Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η νέα λύση Cash Management της SAP υπόσχεται απλοποιημένες λογιστικές διαδικασίες

sap

Καθώς ο σύγχρονος Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO) πραγματοποιεί μια πληθώρα λογιστικών διαδικασιών, ταυτόχρονα πρέπει να παρακολουθεί στενά όλες τις συναλλαγές και το ισοζύγιο της θέσης της εταιρείας στις εκάστοτε τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, η SAP ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας λύσης Cash Management με την υποστήριξη της πλατφόρμας SAP HANA, η οποία είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες ενός Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO). Η λύση παρέχει εις βάθος ανάλυση σε τραπεζικά υπόλοιπα, καθώς και στη θέση των μετρητών των επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, καταργεί την ανάγκη για system-hopping, διευκολύνοντας δυναμικά τις προβλέψεις για ρευστότητα, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των ταμειακών ροών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να αναλάβουν άμεση δράση ως προς την ολοκληρωμένη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών μιας επιχείρησης.

«Η διαχείριση των ταμειακών ροών είναι θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Με την κυκλοφορία της λύσης Cash Management, με την υποστήριξη της πλατφόρμας SAP HANA, η SAP καταδεικνύει την ανάγκη για διορατικότητα και έξυπνο σχεδιασμό, σε πραγματικό χρόνο, στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της χρηματοδότησης», δήλωσε ο κύριος Thack Brown, General Manager and Global Head of Line-of-Business Finance της SAP. «Η λύση αυτή είναι μέρος ενός σημαντικού, ολοκληρωμένου πακέτου λύσεων της SAP, που προσφέρει άμεση διορατικότητα με γνώμονα τη μνήμη, ακόμα και στον πιο απαιτητικό CFO.»

Κατόπιν της εισαγωγής του SAP Simple Finance, ακολουθούν μια σειρά από λύσεις ικανές  να προσφέρουν απλότητα στην χρήση του SAP Cloud στα οικονομικά τμήματα παγκοσμίως. Έτσι, η πρόσφατη κυκλοφορία της εφαρμογής Cash Management είναι ένα ακόμα παράδειγμα που δείχνει την κατεύθυνση της SAP προς τη παροχή λύσεων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών. Πλήρως ενσωματωμένη στην πλατφόρμα SAP HANA, η νέα εφαρμογή συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του θησαυροφυλακίου μιας εταιρείας σε μία πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πιο πρόσφατη, πρωτοποριακή λύση βασισμένη στην απλοποιημένη δομή της εφαρμογής SAP ERP που διατίθεται έως τώρα στην αγορά. Η εφαρμογή Cash Management μπορεί να εφαρμοστεί ως προσθήκη στην λύση Simple Finance της SAP, είτε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, είτε στο cloud. Η εφαρμογή μεταξύ άλλων προσφέρει:

•    Συγκεντρωτική διαχείριση ταμειακών ροών: Οι αρμοδιότητες ενός CFO άπτονται σε όλα τα τμήματα μιας επιχείρησης, παρόλα αυτά η καθημερινή διαχείριση των διαθέσιμων κεφαλαίων της επιχείρησης είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της. Η καινούργια εφαρμογή Cash Management ελέγχει τις εισερχόμενες τραπεζικές καταστάσεις και ετοιμάζει μια καθημερινή πρόβλεψη των ταμειακών εισπράξεων, των πληρωμών και των αναμενόμενων τελικών υπολοίπων, ελαχιστοποιώντας έτσι την ανάγκη για την ετοιμασία πολλαπλών αναφορών. Το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς τους πιστωτικούς κινδύνους, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει τις τραπεζικές μεταφορές χρημάτων και τις πληρωμές, καθώς εγκρίνει τις πληρωμές, απλοποιώντας δεκάδες διαδικασίες.

•     Κεντρική διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών και πρόβλεψη ρευστότητας: Καλύπτοντας περαιτέρω τις ανάγκες του γραφείου ενός CFO, η εφαρμογή Cash Management της SAP διαχειρίζεται τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω μιας ενιαίας ολοκληρωμένης πλατφόρμας, διατηρώντας τη διαδικασία έγκρισης για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, την προσαρμογή, το κλείσιμο και την παροχή πλοήγησης ως προς θέση των τραπεζικών διαθεσίμων, καθώς και τη παρακολούθηση της κατάστασης των λογαριασμών. Επιπλέον, η πρόβλεψη ρευστότητας έχει ως στόχο να επεκτείνει τη βελτιστοποίηση των επενδύσεων.

«Η παρούσα εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ακρίβεια προγραμματισμού και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του λογιστηρίου», δήλωσε ο Patrick Spendler, Διευθυντής Οικονομικών, της BSH Hausgeräte GmbH. «Τα αποτελέσματα που έχουμε δει είναι συναρπαστικά και ανυπομονούμε για τη συνέχιση της συνεργασίας μας με τη SAP».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook: https://www.facebook.com/SAP.Hellas.Cyprus/, Twitter: https://twitter.com/SAPHellasCyprus.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ