Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Οι ομάδες Brogramming και Prognosis αναδείχθηκαν νικήτριες του φετινού ελληνικού τελικού του διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft

microsoft

Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε τους ελληνικούς τελικούς του 13ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup, την Πέμπτη 23 Απριλίου στα γραφεία της στο Μαρούσι. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 11 ομάδες, από τις οποίες διακρίθηκαν οι 2: H ομάδα Brogramming από την κατηγορία Games, και η ομάδα Prognosis από την κατηγορία του World Citizenship. Οι νικήτριες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν με τις καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο, στις αντίστοιχες κατηγορίες, και εφόσον προκριθούν, θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Μάϊο. Περισσότερες από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς, θα προκριθούν στους Παγκόσμιους Τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2015, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.  

Οι 11 ομάδες που επιλέχτηκαν να συμμετέχουν στην τελική φάση του ελληνικού διαγωνισμού, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις καινοτόμες εφαρμογές τους, ενώπιον κριτικής επιτροπής, η οποία απαρτιζόταν από δημοσιογράφους, στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και από εκπροσώπους της Microsoft.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε τρεις κατηγορίες:

  • Games: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.
  • World Citizenship  Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα.
  • Innovation   Αυτή η κατηγορία απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση νικητών σε κάθε κατηγορία, καθώς και με την ανάδειξη του μεγάλου νικητή που θα λάβει μέρος στους διεθνείς ημιτελικούς.

Στην κατηγορία Games, νικήτριες ήταν οι εξής ομάδες:

1η θέση: Brogramming

2η θέση: Sneaky Chasers

3η θέση: Enlighted Games

Στην κατηγορία World Citizenship, οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν οι:

1η θέση: Prognosis

2η θέση: Give&Get

3η θέση: G-Forces

Στην κατηγορία Innovation δεν υπήρχαν συμμετοχές για φέτος.

Τα μέλη της ομάδας Brogramming δήλωσαν σχετικά «Νιώθουμε απερίγραπτη χαρά και συγκίνηση για το γεγονός ότι ανακηρυχθήκαμε νικητές του Ελληνικού τελικού του Imagine Cup της Microsoft στη κατηγορία Games. Μετά από αρκετό καιρό σκληρής δουλειάς οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Από εδώ και πέρα ξεκινά ένας νέος γύρος ασταμάτητης δουλειάς από όλους μας για την προετοιμασία μας για τους παγκόσμιους ημιτελικούς. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων και να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στους παγκόσμιους τελικούς στο Seattle της Αμερικής.»

«Θέσαμε ως στόχο να αναδείξουμε τη Νόσο του Πάρκινσον και να συνεισφέρουμε στην καλύτερη αντιμετώπισή της. Η διάκρισή μας στο θεσμό Imagine Cup World Citizenship επεκτείνει τους ορίζοντες της προσπάθειάς μας. Αισθανόμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνεται και δεσμευόμαστε να βάλουμε τα δυνατά μας για να εκπροσωπήσουμε με το βέλτιστο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε την Microsoft Ελλάς για την φιλοξενία και την υποστήριξη και, πάνω από όλα, τον μέντορά μας, καθηγητή κ. Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη για τη δύναμη, την έμπνευση και την ουσιαστική καθοδήγηση που μας προσφέρει.» δήλωσαν τα μέλη της ομάδας Prognosis.

Η Μυλαίδη Στούμπου, Διευθύντρια τεχνολογίας της Microsoft δήλωσε: «Δέσμευσή μας στη Microsoft είναι να αναπτύσσουμε δράσεις που εμπνέουν τους νέους, δίνοντάς τους τα εφόδια να δημιουργούν και να καινοτομούν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι και φέτος ο διαγωνισμός Imagine Cup είχε τέτοια απήχηση και αγκαλιάστηκε από φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Θα θέλαμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους νικητές.»

Ο διαγωνισμός Imagine Cup ξεκίνησε από τη Microsoft Corp. το 2003 με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση. Σημαντικό και αυτήν την χρονιά είναι ότι το χρηματικό ποσό το οποίο θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των παγκόσμιων, φτάνοντας πλέον το ποσό των 750.000 δολαρίων. Το Imagine Cup έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στους νέους όλου του κόσμου, καθώς πάνω από 1,75 εκατομμύρια νέοι έχουν συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2014, έχει σκοπό να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών και των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στην ελληνική ιστοσελίδα του Imagine Cup www.imaginecup.gr, καθώς και στο επίσημο ελληνικό φόρουμ του διαγωνισμού http://studentguru.gr/p/imaginecup.aspx.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ