Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Ο Προϋπολογισμός της Cyta και οι εξελίξεις στη διοικητική δομή

Σχετικά με πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στη Cyta, ο Οργανισμός σημειώνει τα ακόλουθα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την ομόφωνη απόφαση έγκρισης του Προϋπολογισμού του Οργανισμού. Η απόφαση της Βουλής συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρησιακών και οικονομικών στόχων που έχουν τεθεί και δίνει τη δύναμη στη Cyta να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της.

Ως προς τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή (ΑΕΔ), το Ανώτατο Δικαστήριο, με πρόσφατη απόφαση του, ακύρωσε το διορισμό του κ. Άριστου Ριρή. Με δεδομένο ότι είναι κενή και η θέση του Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή (ΑνΑΕΔ), το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta αποφάσισε να υποβάλει άμεσο αίτημα για να υπάρξει η δυνατότητα πλήρωσης των κενών θέσεων. 

Το αίτημα αυτό, ακολουθώντας  την προβλεπόμενη διαδικασία, θα υποβληθεί, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, κατεπειγόντως, στο Υπουργικό Συμβούλιο και, ακολούθως, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Στόχος να καταστεί δυνατή, σε πρώτο στάδιο, η άμεση πλήρωση της θέσης του Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή.

Με βάση το οργανόγραμμα του Οργανισμού και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες λήψης και εκτέλεσης αποφάσεων, η κίνηση αυτή είναι αναγκαία, ώστε η Cyta να εφαρμόσει τη στρατηγική της και να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό της, όπως αυτός εγκρίθηκε από τη Βουλή.