H Dell Technologies επαναπροσδιορίζει τη λύση Dell EMC VxRail που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και ευελιξία

Μελών ΣΕΠΕ

10 Ιουνίου 2021

Η Dell Technologies (NYSE: DELL) ανακοινώνει τα Dell EMC VxRail hyperconverged infrastructure – συστήματα HCI με βελτιωμένη απόδοση  βασισμένα στους Dell EMC PowerEdge servers που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.  Ο ηγέτης στα συστήματα HCI1 παρέχει επίσης νέες βελτιώσεις στο λογισμικό καθώς και την εισαγωγή δυναμικών κόμβων (dynamic nodes), η οποία εξελίσσει τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν το VxRail. Το αποτέλεσμα είναι η αποτελεσματικότερη χρήση των υπαρχόντων πόρων και η υποστήριξη απαιτητικών φορτίων εργασίας, αξιοποιώντας τα συστήματα αποθήκευσης της Dell Technologies .


Το VxRail, το μόνο σύστημα HCI που σχεδιάζεται και υλοποιείται από κοινού με τη VMware, προσφέρει μοναδικές δυνατότητες αυτοματισμού και ενορχήστρωσης που επιτρέπουν στους περισσότερους από 12.000 πελάτες μας να επιταχύνουν τα επιχειρηματικά αποτελέσματα στα κύρια data centers, καθώς και στο cloud και το edge.  Σύμφωνα με την έρευνα της IDC, οι πελάτες του VxRail πέτυχαν 452% πενταετή Return On Investmest (ROI) απόδοση, 70% μεγαλύτερη παραγωγικότητα των ομάδων IT και 92% απρόσκοπτη λειτουργία  (χωρίς απρογραμμάτιστα downtimes) σε σύγκριση με προηγούμενα περιβάλλοντα IT.2.


«Οι πελάτες στρέφονται στο Dell EMC VxRail, επειδή προσφέρει μια απλή και ολιστική εμπειρία IT που είναι η βάση και οδηγεί τις λύσεις υβριδικού cloud», δήλωσε ο Jeff Boudreau, president and general manager, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies.

«Αυτό που κάνει το VxRail τόσο απλό είναι η επένδυση της Dell στην ανάπτυξη λογισμικού που επιτρέπει την εύκολη υιοθέτηση του πιο πρόσφατου hardware μας, ενισχύει την εμπειρία VMware και απλοποιεί ολόκληρο τον κύκλο ζωής του IT. Οι σημερινές ενημερώσεις του λογισμικού βοηθούν τους πελάτες να λάβουν περισσότερα από τους υπάρχοντες πόρους τους, να υποστηρίξουν ακόμη περισσότερα φορτία εργασίας και να απλοποιούν την ανάπτυξη για να ανταποκριθούν καλύτερα στις επιχειρηματικές απαιτήσεις».


Κορυφαίες επιδόσεις για κρίσιμες εφαρμογές


Τα νέα συστήματα VxRail με την τελευταία τεχνολογία των Dell EMC PowerEdge servers, συμπεριλαμβανομένων και των επεξεργαστών 3ης γενιάς Intel Xeon® Scalable, παρέχουν 42% περισσότερους πυρήνες για ταχύτερη απόδοση σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.3 Με την (προαιρετική) χρήση της Intel Optane Persistent memory  Σειράς 200 αυξάνεται το bandwidth κατά 32% κατά μέσο όρο, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.4


Επιλεγμένα συστήματα VxRail ενημερώνονται επίσης με επεξεργαστές 3ης γενιάς AMD EPYC ,προσφέροντας στους πελάτες ευελιξία και επεκτασιμότητα με έως και 64 πυρήνες ανά επεξεργαστή με αυξημένη απόδοση5 , για την υποστήριξη ενός διευρυμένου φάσματος φορτίων εργασίας.


Οι συνεχείς εξελίξεις στο λογισμικό συστήματος VxRail HCI System Software επιτρέπουν μια απρόσκοπτη εμπειρία με την υιοθέτηση πλατφορμών επόμενης γενιάς, με απλοποιημένη ανάπτυξη και διαχείριση της λύσης VxRail. Οι επιπλέον βελτιώσεις της λύσης VxRail περιλαμβάνουν:

  • Η Σειρά VxRail V προσφέρει τώρα επιλογές για NVIDIA A40 ή A100 Tensor Core GPUs. Σε συνδυασμό με το λογισμικό NVIDIA AI Enterprise και τις δυνατότητες NVMe caching, προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση και απλούστερη ανάπτυξη για απαιτητικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και μηχανικής μάθησης (ML).
  • Η Σειρά VxRail P παρέχει έως και 20% αύξηση της χωρητικότητας για την καλύτερη υποστήριξη μιας σειράς φορτίων εργασίας όπως Virtual Desktop Infrastructure (VDI), βίντεο συνεχούς ροής και ιατρική απεικόνιση.
  • Η Σειρά VxRail E προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία με 50% περισσότερες υποδοχές PCIe για την προσθήκη πόρων, όπως κάρτες δικτύου ή θύρες fiber channel.


Οι πελάτες μας μπορούν επίσης να αναμένουν ταχύτερη απόκριση των εφαρμογών τους από τα συστήματα PowerEdge που βασίζονται σε τεχνολογία Intel με την προσθήκη της τεχνολογίας PCIe Gen 4, το οποίο διπλασιάζει το εύρος ζώνης και προσφέρει 33% περισσότερα PCIe lanes για την επιτάχυνση της επεξεργασίας δεδομένων. 6

Εισαγωγή υποστήριξης των δυναμικών κόμβων Dell EMC VxRail

Η Dell Technologies εισάγει δυναμικούς κόμβους VxRail – αμιγώς υπολογιστικά συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους πελάτες να απλοποιούν τις λειτουργίες, να διαχειρίζονται καλύτερα τους πόρους αποθήκευσης και να μειώνουν το κόστος, υποστηρίζοντας περισσότερα φορτία εργασίας και επεκτείνοντας τα περιβάλλοντα VxRail ώστε να περιλαμβάνουν και εξωτερικές επιλογές αποθήκευσης. Οι πελάτες μπορούν να επεκτείνουν το λειτουργικό μοντέλο του VxRail για να περιλάβει και εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης, διαμοιράζοντας τη χωρητικότητα αποθήκευσης VMware vSAN σε clusters μέσω της αρχιτεκτονικής VMware vSAN HCI Mesh.

«Οι επικεφαλής των τμημάτων ΙΤ θέλουν να μειώσουν την πολυπλοκότητα των data centers, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους προϋπολογισμούς τους για το ΙΤ και να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητα. Η hyperconverged υποδομή τούς βοηθά να κάνουν και τα τρία», δήλωσε ο Paul Nashawaty, senior analyst, Enterprise Strategy Group. «Με τις νέες ενημερώσεις του VxRail, η Dell Technologies επαναπροσδιορίζει αυτά που μπορούν να αναμένουν οι επιχειρήσεις από την υποδομή HCI και η προσέγγιση της Dell την καθιστά πιο ισχυρή, ευκολότερη στη χρήση και ικανή να χειρίζεται ακόμα πιο απαιτητικά φορτία εργασίας».


Το VMware Cloud Foundation πάνω σε VxRail, ως μια υβριδική πλατφόρμα υποδομής cloud , μπορεί να διαρθρωθεί με την επιλογή δυναμικών  κόμβων που αξιοποιούν τα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων όπως το Dell EMC PowerStore, το PowerMax ή το Unity XT ως κύριους χώρους αποθήκευσης. Οι πελάτες μπορούν να κλιμακώνουν ευέλικτα τους υπολογιστικούς και αποθηκευτικούς πόρους ανεξάρτητα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των φορτίων εργασίας τους, επεκτείνοντας το λειτουργικό μοντέλο του VxRail με τη στενή ενσωμάτωσή του με το οικοσύστημα Vmware, με μόνη πηγή υποστήριξης την Dell Technologies.


«Ο συνδυασμός της απλότητας και της ευελιξίας του VMware Cloud Foundation στο Dell EMC VxRail με συστοιχίες αποθήκευσης επιχειρησιακής κλάσης όπως το Dell EMC PowerStore μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε ακόμη περισσότερα φορτία εργασίας», δήλωσε ο Eric Miller, vice president of private cloud, Rackspace. «Είναι ο τέλειος συνδυασμός πόρων, που μας επιτρέπει να επωφελούμαστε από την αυτοματοποίηση της υποδομής HCI, την ευελιξία του υβριδικού cloud και την απόδοση και την αποδοτικότητα του storage επιχειρησιακής κλάσης».


Το λογισμικό VxRail υποστηρίζει αυτοματοποιημένη εγκατάσταση και τις νεότερες κυκλοφορίες λογισμικού VMware

Οι νέες βελτιώσεις στο VxRail HCI System Software δίνουν στους πελάτες μεγαλύτερο έλεγχο στην εγκατάσταση με νέα εργαλεία αυτοεξυπηρέτησης. Οι πελάτες μπορούν να επικυρώνουν, να ενορχηστρώνουν και να αυτοματοποιούν την ανάπτυξη clusters με το δικό τους ρυθμό, κάτι που είναι ιδανικό για επιχειρήσεις με απομακρυσμένο ή κατανεμημένο εργασιακό περιβάλλον. Οι πρόσθετες δυνατότητες λογισμικού επιτρέπουν στους πελάτες να ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις φορτίων εργασίας, χάρη στη δυναμική επανεγκατάσταση ή ανακατανομή κόμβων μέσα σε clusters.

 

Περαιτέρω βελτιώσεις λογισμικού καθιστούν τη διαχείριση του κύκλου ζωής (life-cycle management - LCM) ακόμα πιο προηγμένη, προσφέροντας ενημερώσεις VMware, όπως NSX-T και Tanzu, σε έναν μόνο κύκλο αναβάθμισης. Ο LCM απλοποιείται περαιτέρω προσθέτοντας το πακέτο εγκατάστασης NVIDIA AI Enterprise και VMware στη διαδικασία του LifeCycle Management (LCM) για ακόμη ευκολότερη ανάπτυξη. Οι πελάτες μπορούν πλέον να τηρούν τα χρονοδιαγράμματα συντήρησης με πιο ευέλικτες επιλογές αναβάθμισης και να επικυρώνουν αυτόματα την υποδομή τους με βελτιωμένες δυνατότητες compliance reporting.


«Το VxRail θέτει το ρυθμό για την υιοθέτηση της υποδομής HCI, καθώς οι πελάτες εκτιμούν την απρόσκοπτη εμπειρία που δημιουργείται από κοινού από την Dell Technologies και την VMware», δήλωσε ο Lee Caswell, vice president, marketing, Cloud Platform Business Unit, VMware. «Χάρη στη γρήγορη προσθήκη υποστήριξης στις πιο πρόσφατες δυνατότητες vSAN, συμπεριλαμβανομένου και του HCI Mesh, το VxRail διασφαλίζει καλύτερα την αξία της υποδομής HCI για φορτία εργασίας υψηλής απόδοσης, περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών AI / ML και υπολογιστικές εφαρμογές με μεγάλες απαιτήσεις χωρητικότητας».


Διαθεσιμότητα


Πρόσθετες πηγές


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ