Από τη Uni Systems η εφαρμογή IPTO Analytics για τον ΑΔΜΗΕ

Μελών ΣΕΠΕ

01 Ιουνίου 2021

Την εφαρμογή «IPTO Analytics» που παρέχει δεδομένα του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας υλοποίησε για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) η Uni Systems, μέλος του Ομίλου Quest.


Η εφαρμογή για φορητές συσκευές IPTO Analytics παρέχει στους ενδιαφερόμενους χρήστες, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα για το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, από το σύνολο των παρόχων ενέργειας, καλύπτοντας στοιχεία για τα εξής θεματικά πεδία: α) φορτίο συστήματος και πρόβλεψη της τρέχουσας ημέρας, β) συνολική παραγωγή ενέργειας ανά τύπο καυσίμου, καθώς και ισοζύγιο διασυνδέσεων, και γ) εισαγωγές – εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τις γειτονικές χώρες. Τα ανωτέρω δεδομένα είναι διαθέσιμα ανά ώρα και ανά ημέρα μέσω οπτικοποιημένης πληροφόρησης που αποτυπώνεται σε διαδραστικά γραφήματα και χάρτες.

Για την υλοποίηση αξιοποιήθηκε framework ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει την ανάπτυξη σε Android και iOS κινητές συσκευές.


Η εν λόγω υλοποίηση που προσφέρει πληρέστερη και πιο διαφανή πληροφόρηση προς τα ενδιαφερόμενα μέρη του ΑΔΜΗΕ, ενισχύει την προσπάθεια του φορέα για την ενεργειακή μετάβαση και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.


Ο Νίκος Ραυτόπουλος, Διευθυντής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΑΔΜΗΕ, δήλωσε: «Το IPTO Analytics είναι ένα νέο ψηφιακό κανάλι επικοινωνίας του ΑΔΜΗΕ με τους πολίτες, το οποίο συνδυάζει την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο με τις σύγχρονες τεχνικές οπτικοποίησης δεδομένων και τη φιλική προς το χρήστη πλοήγηση. Παράλληλα συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την πρόοδο της ενεργειακής μετάβασης και γίνεται αρωγός στην ψηφιακή μετάβαση που συντελείται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ε.Ε.»


Εκ μέρους της Uni Systems, ο Παναγιώτης Χελιώτης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ιδιωτικού Τομέα και Τηλεπικοινωνιών, ανέφερε: «Το νέο κανάλι επικοινωνίας του ΑΔΜΗΕ είναι ένα σημαντικό βήμα του οργανισμού προς την ενεργειακή μετάβαση, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως τους οργανισμούς ενέργειας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στο όραμα, στους στόχους και στο ψηφιακό του μέλλον».


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ