Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Η ΜΕΒΓΑΛ στηρίζει τη διανομή των προϊόντων της στις παλέτες και τις υπηρεσίες της CHEP

Η CHEP, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ενοικίασης παλετών και εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την γνωστή γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, στην οποία θα παρέχει υπηρεσίες εκμίσθωσης παλετών (pallet pooling), για τη διανομή των προϊόντων της.    

Η ΜΕΒΓΑΛ, μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές βιομηχανίες γάλακτος, με ιστορία 65 ετών, έχει κατακτήσει σημαντικά μερίδια στην άκρως ανταγωνιστική αγορά του φρέσκου γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Μέσα από τη νέα συνεργασία της με την CHEP και την αξιοποίηση των υπηρεσιών εκμίσθωσης εξοπλισμού, η εταιρεία που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα, προσβλέπει στη βελτίωση των λειτουργιών διαχείρισης και στην περαιτέρω αναβάθμιση των διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας της, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ικανοποίηση του τελικού καταναλωτή.

Πιο συγκεκριμένα η συνεργασία των δύο εταιρειών, αφορά σε πρώτη φάση στην εγχώρια αγορά, με έμφαση στις περιοχές της Αττικής και της Νότιας Ελλάδας. Έτσι, η CHEP θα παραδίδει στη ΜΕΒΓΑΛ όλον τον απαιτούμενο για την διανομή εξοπλισμό, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει και όλες τις δραστηριότητες διαχείρισης του εξοπλισμού αυτού: από την περισυλλογή μέχρι και την επισκευή του. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται απρόσκοπτη και ασφαλής μεταφορά, με τη χρήση άρτιων ποιοτικά παλετών, γεγονός που αντανακλά στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και στη συνολική εταιρική εικόνα της ΜΕΒΓΑΛ στα σημεία διανομή και εν γένει στην αγορά λιανικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από τη συνεργασία της με την CHEP, η ΜΕΒΓΑΛ επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση περιβαλλοντικών πόρων, μείωση των εκπομπών CO2 καθώς και μείωση της κατανάλωσης ξυλείας, που θα ήταν απαραίτητη για την κατασκευή των παραδοσιακών λευκών παλετών.