Η πλατφόρμα Dell EMC PowerStore προωθεί σε νέα επίπεδα την απόδοση και ευελιξία των υποδομών storage

Μελών ΣΕΠΕ

06 Μαΐου 2020

H Dell Technologies (NYSE: DELL), πρωτοπόρος και στα επιχειρησιακής κλάσης συστήματα αποθήκευσης δεδομένων [1], ανακοινώνει την Dell EMC PowerStore – μια σύγχρονη πλατφόρμα υποδομής, σχεδιασμένη εξ αρχής με βάση την πιο καινοτόμο τεχνολογία και τεχνογνωσία, για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής των δεδομένων που διανύουμε.

«Οι πελάτες μας λένε ότι ένα κύριο εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού τους είναι η συνεχής διελκυστίνδα μεταξύ της υποστήριξης του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού εφαρμογών - από τις παραδοσιακές εφαρμογές Πληροφορικής μέχρι τα data analytics - και της πραγματικότητας των περιορισμών σχετικά με το κόστος, της πολυπλοκότητας και των περιορισμών των συστημάτων πληροφορικής τους», ανέφερε ο Dan Inbar, president and general manager, storage, Dell Technologies. «Η Dell EMC PowerStore πλατφόρμα συνδυάζει την αυτοματοποίηση, την επόμενης γενιάς τεχνολογία και μια νέα αρχιτεκτονική λογισμικού για την παροχή υποδομής που βοηθά τους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανάγκες».

Σύγχρονη υποδομή για την εποχή των δεδομένων

Οι οργανισμοί μπορούν να επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων, την πρόσβαση σε δεδομένα και την απόδοση των εφαρμογών με την πλατφόρμα PowerStore, η οποία είναι σχεδιασμένη για το εντυπωσιακό επίπεδο διαθεσιμότητας 99.9999% [2]:

 • Οποιαδήποτε εφαρμογή: η πλατφόρμα PowerStore απλουστεύει την υποδομή Πληροφορικής, υποστηρίζοντας ένα ευρύ σύνολο παραδοσιακών και σύγχρονων εφαρμογών, χάρη στην κλιμακούμενη (scale-up) και επεκτεινόμενη (scale-out) αρχιτεκτονική είτε πρόκειται για πρόσβαση block, ή/και συστήματα αρχείων ή/και VMware vVols.
 • Βελτιστοποιημένη απόδοση: τα συστήματα PowerStore είναι επτά φορές ταχύτερα [3] και χαρακτηρίζονται από τριπλάσια απόκριση σε σχέση με τις προηγούμενες μέσης κατηγορίας συστοιχίες αποθήκευσης της Dell EMC [4], χάρη στην από άκρο σε άκρο σχεδίαση NVMe και την υποστήριξη Storage Class Memory ως μόνιμου χώρου αποθήκευσης, με την υιοθέτηση και χρήση dual port Intel® Optane™ SSDs.
 • Αποδοτικότητα χωρίς συμβιβασμούς: οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα από τον προϋπολογισμό τους για εξοπλισμό Πληροφορικής και χωρητικότητα, με τις        τεχνολογίες της συνεχώς ενεργοποιημένης απαλοιφής διπλοτύπων αρχείων (deduplication), την συμπίεση με εγγυημένη συρρίκνωση όγκου δεδομένων της τάξης του 4:1 [5].

Η μηχανική μάθηση και ο έξυπνος αυτοματισμός επιτρέπουν την ταχύτερη υποστήριξη εφαρμογών και υπηρεσιών και την εξοικονόμηση μέχρι και 99% του χρόνου που δαπανούν οι τεχνικοί για τις ανάγκες της διαχείρισης [6]:

 • Προγραμματιζόμενη υποδομή: απλοποιεί την ανάπτυξη εφαρμογών και μειώνει το χρονικό πλαίσιο ανάπτυξης από μέρες σε δευτερόλεπτα [7], με την ολοκλήρωση και την υποστήριξη του περιβάλλοντος VMware για τα πιο γνωστά εργαλεία διαχείρισης Kubernetes, Ansible και VMware vRealize Orchestrator.
 • Αυτόνομη υποδομή: οι ενσωματωμένες δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης αυτοματοποιούν απαιτητικές διαδικασίες όπως η αρχική δημιουργία αποθηκευτικών χώρων (initial volume placement), οι διαδικασίες μετάβασης (migrations), οι λειτουργίες εξισορρόπησης φορτίου (load balancing) και η επίλυση προβλημάτων.
 • Πληροφορίες υποδομής: το λογισμικό παρακολούθησης αποθήκευσης και ανάλυσης CloudIQ της Dell EMC συνδυάζει την μηχανική μάθηση και την ανθρώπινη νοημοσύνη για την παρακολούθηση της απόδοσης και της χωρητικότητας της λύσης τόσο σε πραγματικό χρόνο αλλά και ιστορικά με μια μόνο ματιά στην υποδομή. Η Dell Technologies θα ενσωματώσει το CloudIQ σε όλο το φάσμα του χαρτοφυλακίου υποδομής της Dell Technologies για τη δυνατότητα παροχής ακόμη σημαντικότερων συμπερασμάτων.

Η πλατφόρμα PowerStore μετασχηματίζει τις λειτουργίες στο data center και επιτρέπει στους οργανισμούς να εξελίσσουν την υποδομή τους σε συγχρονισμό με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες:

 • Αρχιτεκτονική με βάση container: το PowerStoreOS, που αποτελεί την υποδομή λογισμικού του συστήματος, που βασίζεται σε container, επιτρέπει τη φορητότητα χαρακτηριστικών, την τυποποίηση και τη γρήγορη ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων στην αγορά.
 • Παρουσιάζοντας το AppsON: Η μοναδική ειδικά σχεδιασμένη συστοιχία αποθήκευσης με ενσωματωμένο VMware ESXi Hypervisor [8], δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να υλοποιούν εφαρμογές απευθείας στη συστοιχία, για μεγαλύτερη ευελιξία. Το AppsON που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο είδος του στον κλάδο, είναι ιδανικό για εφαρμογές με μεγάλο όγκο δεδομένων, στον πυρήνα ή τα άκρα των δικτύων, αλλά και σε πολλαπλές εφαρμογές της υποδομής.
 • Ευκολία στην μετάβαση των εφαρμογών: Τα νέα εγγενή εργαλεία του PowerStore Manager wizard επιτρέπουν στους πελάτες να αυτοματοποιούν ολοκληρωμένες μεταβάσεις με λιγότερα από δέκα κλικ [9]. Οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από πολυάριθμες επιλογές που επιτρέπουν την απρόσκοπτη μετάβαση από υπάρχοντα συστήματα αποθήκευσης όπως τα Unity, SC, PS Series, VNX και XtremIO.

Το Dell EMC Future-Proof Program προσθέτει τα Anytime Upgrades

Η πλατφόρμα PowerStore καλύπτεται από το πρόγραμμα Dell EMC Future-Proof Program, το οποίο παρέχει ακόμα περισσότερες επιλογές, όπως προβλεψιμότητα και προστασία της επένδυσης μέσω του προγράμματος αναβάθμισης «Anytime Upgrades», που αποτελεί το πιο ευέλικτο πρόγραμμα αναβάθμισης controller στον κλάδο [10].

Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα αναβάθμισης, οι πελάτες μπορούν να επεκτείνουν ή να βελτιώσουν την απόδοση και την χωρητικότητα της δικής τους πλατφόρμας PowerStore μετά από 180 ημέρες 11. Ο συνδυασμός των Anytime Upgrades και της προσαρμοζόμενης αρχιτεκτονικής της πλατφόρμας Dell EMC PowerStore πρακτικά εξαλείφει όλες τις τυχόν προβληματικές μεταβάσεις.

Ευελιξία cloud με την πλατφόρμα PowerStore

Οι πελάτες μπορούν να υλοποιήσουν τη λύση PowerStore κατά τρόπο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους, αναφορικά με τη στρατηγική τους στο cloud και τις επιχειρηματικές ανάγκες τους:

 • Με τις πιστοποιημένες σχεδιάσεις cloud - Dell Technologies Cloud Validated Designs για PowerStore, για ευέλικτη ανάπτυξη απαιτητικών εφαρμογών σε περιβάλλοντα υβριδικού cloud.
 • Οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud - Dell EMC Cloud Storage Services μπορούν να συνδέουν απευθείας τα συστήματα PowerStore σε όλα τα μεγάλα δημόσια clouds όπως Amazon Web Services (AWS), Azure και Google Cloud ως διαχειριζόμενη υπηρεσία. Οι Cloud Storage Services παρέχουν ανάκτηση δεδομένων ως υπηρεσία - Data Recovery as a Service (DRaaS) για VMware Cloud σε AWS.
 • Η πλατφόρμα PowerStore μπορεί να υλοποιηθεί και σαν αποθηκευτική λύση στην αυτόνομη υποδομή Dell EMC PowerOne, επιταχύνοντας τη μετάβαση ενός οργανισμού σε λειτουργικότητα τύπου cloud.

Διαθεσιμότητα

 • Τα συστήματα Dell EMC PowerStore είναι πλέον διαθέσιμα παγκοσμίως.
 • Η επιλογή Dell EMC PowerStore για την αυτόνομη υποδομή PowerOne θα είναι διαθέσιμη εντός του καλοκαιριού.

Δηλώσεις πελατών

Steven Kuovo, technology architect, Core Technology Service Group, Boston Scientific

«Η μοναδική αρχιτεκτονική και η έξυπνη αυτοματοποίηση της πλατφόρμας Dell EMC PowerStore μας βοηθά να εξασφαλίζουμε ότι οι πόροι μας αξιοποιούνται με τον αποδοτικότερο τρόπο, ενώ επίσης διασφαλίζουν ότι είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε τα υπολογιστικά και αποθηκευτικά μας συστήματα, σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες της Dell EMC PowerStore για το μετασχηματισμό της υποδομής Πληροφορικής μας».

Heather Hitchcock, chief commercialization officer, MIC

«Στην Medical Informatics Corp. (MIC), το μέγεθος και η ευελιξία είναι κρίσιμα στοιχεία για την επιτυχία των λύσεων που αναπτύσσουμε για κλινική παρακολούθηση και ανάλυση. Η καινοτομική δυνατότητα AppsON της Dell EMC PowerStore μας παρέχει υπολογιστικό και αποθηκευτικό εξοπλισμό επιπέδου σε ένα σύστημα, απλοποιώντας την υποδομή μας, ενώ μειώνει το συνολικό μας αποτύπωμα αποθήκευσης. Είναι ένα κρίσιμο στοιχείο καθώς βοηθάμε νοσοκομεία να επεκτείνουν τη χωρητικότητα των κλινών τους και να δημιουργούν ευέλικτη και κλιμακούμενη απομακρυσμένη παρακολούθηση των δεδομένων σε όλο το φάσμα των συνδεδεμένων συσκευών. Πλέον, οι πάροχοι υγείας μας διαθέτουν τα δεδομένα που χρειάζονται για να επεμβαίνουν ταχύτερα και να παρέχουν ποιοτική φροντίδα από οποιαδήποτε τοποθεσία».

Δήλωση αναλυτή

Eric Burgener, research vice president, Infrastructure Systems, Platforms and Technologies Group, IDC

«Καθώς οι οργανισμοί εκσυγχρονίζουν την υποδομή Πληροφορικής τους, οφείλουν να υιοθετήσουν την τεχνολογία που απλοποιεί τις λειτουργίες, εξαλείφει την πολυπλοκότητα και μπορεί να κλιμακώνεται, συμβαδίζοντας με εκθετική αύξηση δεδομένων. Με την ανάπτυξη της πλατφόρμας Dell EMC PowerStore υπό ένα πρίσμα που περιστρέφεται γύρω από την υποδομή, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις των τμημάτων Πληροφορικής, ενώ ταυτόχρονα είναι επαρκώς ευέλικτη και κλιμακούμενη για να ανταπεξέλθει σε μελλοντικές ανάγκες Πληροφορικής».

Δήλωση συνεργάτη

DeMond Sullivan, chief technology officer, Cumberland Group

«Η πρωτοφανής σχεδίαση της πλατφόρμας Dell EMC PowerStore, η αυτοματοποίηση και η ευελιξία της αλλάζουν τα δεδομένα για εξωτερικές και μέσης κατηγορίας αρχιτεκτονικές αποθήκευσης. Η νέα πλατφόρμα αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για εμάς, στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα της αποθήκευσης και ανυπομονούμε να την γνωρίσουμε στους πελάτες μας».

Επιπλέον πηγές

Συνδεθείτε με την Dell μέσω Twitter, Facebook, YouTube και LinkedIn[1] IDC WW Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, 2019Q4, 12 Μαρτίου 2020 – Έσοδα προμηθευτή.

[2] Βάσει των προδιαγραφών της Dell Technologies για Dell EMC PowerStore, Απρίλιος 2020. Η πραγματική διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει.


[3] Βάσει ανάλυσης της Dell που συγκρίνει ένα PowerStore 9000 4x cluster έναντι του Unity XT 880 σε ένα σύνολο 70/30 λειτουργιών τυχαίας ανάγνωσης/εγγραφής, με ενεργοποιημένες λειτουργίες συμπίεσης και απαλοιφή διπλοτύπων, Μάρτιος 2020.  Τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν με βάση τη σύνθεση, χρήση και κατασκευαστικές διακυμάνσεις.

4 Βάσει ανάλυσης της Dell που συγκρίνει την καθυστέρηση του PowerStore 9000 έναντι του Unity XT 880 σε 300K IOPS, 8K τυχαίων δεδομένων, 70/30 αναλογία ανάγνωσης/εγγραφής, με ενεργή συμπίεση και απαλοιφή διπλοτύπων, Μάρτιος 2020.  Τα πραγματικά αποτελέσματα θα διαφέρουν.

5 4:1 μέσος εγγυημένος λόγος σε όλες τις εφαρμογές του πελάτη. Οι λόγοι συρρίκνωσης για μεμονωμένες εφαρμογές μπορεί να διαφέρουν. Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος Future-Proof για λεπτομέρειες. 

6 Βάσει της ανάλυσης της Dell του απαιτούμενου χρόνου προσωπικού για τη διατήρηση ισορροπημένου PowerStore cluster έναντι παραδοσιακής εγκατάστασης πολλαπλής συστοιχίας, Μάρτιος 2020.  Λαμβάνει υπόψη την προσπάθεια που χρειάζεται για την παρακολούθηση, σχεδιασμό, καθορισμό και εκτέλεση μεταβάσεων τόμων. Τα πραγματικά αποτελέσματα θα διαφέρουν.

7 Βάσει ανάλυσης της Dell της προσπάθειας που απαιτείται για την εγκατάσταση εφαρμογών με και χωρίς Ansible και ενορχήστρωση εγκαταστάσεων vRO, Μάρτιος 2020. Λαμβάνει υπόψη την προσπάθεια που χρειάζεται για την παρακολούθηση, σχεδιασμό, καθορισμό και εκτέλεση μεταβάσεων τόμων. Τα πραγματικά αποτελέσματα θα διαφέρουν.

8 Βάσει ανάλυσης της Dell πάνω σε πληροφορίες διαθέσιμων στο κοινό αναφορικά με υπάρχουσες λύσεις προμηθευτών αποθηκευτικών συστημάτων κύριας κατηγορίας, Απρίλιος 2020.Ο ESXi Hypervisor είναι διαθέσιμος στα μοντέλα PowerStore X.

9 Βάσει εσωτερικής ανάλυσης της Dell για την ελάχιστη προσπάθεια που απαιτείται για την εκτέλεση απρόσκοπτης μετάβασης σε volume groups χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία μετάβασης της πλατφόρμας PowerStore για συστοιχίες Unity, SC Series, PS Series και VNX, Μάρτιος 2020.  Τα πραγματικά αποτελέσματα θα διαφέρουν. Η υποστήριξη XtremIO για ενσωματωμένα εργαλεία μετάβασης σχεδιάζεται να διατεθεί αργότερα εντός του έτους.


10 Βάσει ανάλυσης της Dell, Απρίλιος 2020,  χρησιμοποιώντας πληροφορίες διαθέσιμες στο κοινό, για σύγκριση των ευρύτερα διαθέσιμων προγραμμάτων/συνδρομών για προσφορές αναβάθμισης ελεγκτή. Απαιτεί αγορά κατ’ ελάχιστο 3ετές ProSupport Plus με Anytime Upgrade Select ή Standard επιπρόσθετης επιλογής στο σημείο πώλησης, για να υπολογιστεί.


11 Αναβάθμιση διαθέσιμη μετά από 180 ημέρες. Απαιτεί αγορά κατ’ ελάχιστο 3ετές ProSupport Plus με Anytime Upgrade Select ή Standard επιπρόσθετης επιλογής στο σημείο πώλησης, για να υπολογιστεί.  

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ