Το Αθηναϊκόν ζαχαροπλαστείο εμπιστεύτηκε το WinEra ERP της Data Communication

Μελών ΣΕΠΕ

12 Σεπτεμβρίου 2019

Το Αθηναϊκόν, από τα παλαιότερα και κλασικότερα ζαχαροπλαστεία – καφέ της Αθήνας, με σημαντική δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης και του catering, εμπιστεύτηκε τη λύση Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων WinEra ERP της Data Communication, στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης του συνόλου των επιχειρηματικών διαδικασιών της επιχείρησης, ενισχύοντας, παράλληλα, την πελατοκεντρική της προσέγγιση. Βασικά κριτήρια για την επιλογή της λύσης υπήρξαν η πληρότητα των λειτουργιών και οι απεριόριστες δυνατότητες επέκτασης που το σύστημα WinEra ERP διαθέτει.


Στόχοι του έργου τέθηκαν η κεντρική εποπτεία και η πλήρης αυτοματοποίηση όλων των επιχειρησιακών διαδικασιών του Αθηναϊκού Ζαχαροπλαστείου, εστιάζοντας στις πωλήσεις χονδρικής. Δόθηκε έμφαση στην 360° παρακολούθηση των Πωλήσεων και Αγορών, στην μείωση του χρόνου καταχώρησης κινήσεων, τη διασφάλιση της έγκαιρης αναπλήρωσης των αποθεμάτων, καθώς και τον έλεγχο του χρηματοοικονομικού κόστους αποθήκης.


Με την υλοποίηση του έργου από την Data Communication, εταιρεία με εκτενή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία σε υλοποιήσεις έργων ERP, διασφαλίστηκε η ολοκληρωμένη εμπορική διαχείριση, η ακριβής και σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση των συναλλαγών της επιχείρησης, καθώς και η έγκαιρη πληροφόρηση που συμβάλλει στη δημιουργία αξιοποιήσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.


Με την αξιοποίηση της λύσης WinEra ERP, το Αθηναϊκόν προχώρησε στην αυτοματοποίηση κρίσιμων εμπορικών και λογιστικών διαδικασιών, διασφαλίζοντας τoν πλήρη έλεγχο των πωλήσεων χονδρικής και λιανικής. Παράλληλα, η εταιρεία μείωσε τις λειτουργικές της δαπάνες επωφελούμενη από την άμεση πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν αναμενόμενες-δεσμευμένες ποσότητες, αποθέματα και την τιμολογιακή πολιτική και ιστορικού τιμών. Με τη λειτουργία του νέου συστήματος, η Διοίκηση της εταιρείας έχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες οποιαδήποτε στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, μέσα από μια πλατφόρμα φιλική προς τον χρήστη.


Αξίζει να σημειωθεί η αμφίδρομη διασύνδεση του WinEra ERP με τη λογιστική εφαρμογή Academia Financials της Data Communication που οδηγεί στην άμεση πληροφόρηση τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και του λογιστικού της γραφείου, για την έγκυρη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ιδιοκτήτρια του Αθηναϊκόν, κα Κλαίρη Μέτη, δήλωσε: «Σε συνεργασία με την Data Communication και μέσω της σύγχρονης ERP λύσης που παρέχει, επωφελούμαστε πλέον από ένα χρήσιμο εργαλείο που μας βοηθά να αυτοματοποιήσουμε βασικές επιχειρησιακές διαδικασίες, πετυχαίνοντας μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς μας, αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη, καθώς και σημαντική μείωση του διαχειριστικού μας κόστους.»


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ