Νέα

Την επόμενη γενιά Business Analytics Professionals δημιουργούν ΟΠΑ και SAS

analyticsb

Tην επόμενη γενιά στελεχών στη χρήση Business Analytics εργαλείων προετοιμάζει η SAS σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός Joint Certificate Προγράμματος, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν περαιτέρω το κενό ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο. Το πρωτοποριακό Joint Certificate στο μεταπτυχιακό του Τμήματος ΔΕΤ είναι πλέον μέρος του διεθνώς αναγνωρισμένου ακαδημαϊκού προγράμματος της SAS.

Το MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία (http://management.aueb.gr/) είναι μοναδικό στην ειδίκευσή του στην Ελλάδα, αφού συνδυάζει τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη με τις τεχνολογίες πληροφορικής και τις οργανωσιακές σπουδές, αναγνωρίζοντας την ανάγκη και ζήτηση της αγοράς για στελέχη στο μάρκετινγκ, πωλήσεις, εφοδιαστική αλυσίδα, λιανεμπόριο με business analytics skills.

Το ΟΠΑ επέλεξε ως στρατηγικό συνεργάτη την SAS, προκειμένου να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά Business Analytics Professionals, στα διάφορα τμήματα των επιχειρήσεων. Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του λογισμικού και των Business Analytics, αποτελεί ήδη συνεργάτη πολλών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας ως στόχο την παροχή άρτιας εκπαίδευσης και προετοιμασίας των στελεχών στο νέο Big Data driven επιχειρηματικό κόσμο που δημιουργείται.

Διεθνές trend
Την τελευταία διετία έχει διπλασιαστεί σχεδόν ο όγκος των δεδομένων -δομημένων και αδόμητων (Big Data)- παγκοσμίως. Η διαχείριση, αλλά κυρίως η επιχειρηματική αξιοποίηση αυτού του πλούτου πληροφορίας, δημιουργεί νέα επαγγέλματα, όπως αυτά των Business Analytics Professionals.

Σε μία αγορά στην οποία τα πάντα αλλάζουν ταχύτατα, οι επιχειρήσεις έχουν άμεση ανάγκη από καταρτισμένα στελέχη στη χρήση των νέων τεχνολογιών προκειμένου να αποκτήσουν ή/και να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Αυτό μπορεί επιτευχθεί με την έγκαιρη και ορθή λήψη αποφάσεων μέσα από την ανάλυση δεδομένων (data analysis) και τη δημιουργία γνώσης.

Η διοίκηση του Τμήματος ΔΕΤ αφουγκραζόμενη αυτή την ανάγκη, προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την SAS για τη δημιουργία Joint Certificate, στα πρότυπα γνωστών ΑΕΙ του εξωτερικού που θα πιστοποιούν τις δεξιότητες των στελεχών στη χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων.

Το SAS Joint Certificate απονέμεται στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος που παρακολουθούν με επιτυχία 4 πρακτικά εργαστηρια στο λογισμικό της SAS (συγκεκριμένα Enterprise Guide, Visual Analytics, Enterprise Miner) και εκτελούν μια ολοκληρωμένη εργασία με πραγματικά δεδομένα αξιοποιώντας τα παραπάνω εργαλεία.

Οι πρώτοι SAS certified μεταπτυχιακοί φοιτητές θα αποφοιτήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο ενώ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα ενταχθεί στη σχετική λίστα με κορυφαία παγκοσμίως πανεπιστήμια που υλοποιούν επίσης το SAS Joint Certificate

Το πρόγραμμα
Το Μεταπτυχιακό Προγραμμα Σπουδών στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία, του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ως στόχο να προετοιμάσει στελέχη τα οποία να μπορούν να συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο γνώσεις στη διοικητική επιστήμη, πληροφοριακές τεχνολογίες και οργανωσιακές σπουδές με σκοπό την αποδοτική διοίκηση οργανισμών και επιχειρήσεων. Για να επιτευχθεί αυτό οι φοιτητές παρακολουθούν (και εξετάζονται) σε μαθήματα που προέρχονται από τις επιστημονικές περιοχές που υποστηρίζονται από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας: (α) Ποσοτικές Μέθοδοι και Επιχειρησιακή Έρευνα, (β) Διοίκηση Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, (γ) Οργανωσιακές Σπουδές και Επιχειρηματική Στρατηγική, (δ) Εφοδιαστική Αλυσίδα και Διοίκηση Μεταφορών. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ