Νέα

Σε 200 εκατ. συσκευές, ανά τον κόσμο, εγκατεστημένα τα Windows 10

windows10

Σε περισσότερες από 200 εκατ. συσκευές, ανά τον κόσμο, είναι, πλέον, εγκατεστημένη η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, τα Windows 10. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ίδιος ο τεχνολογικός κολοσσός, ο ρυθμός υιοθέτησης των Windows 10 σε παγκόσμια βάση είναι ο ταχύτερος στην ιστορία των λειτουργικών συστημάτων του, ξεπερνώντας ακόμη και το best seller της εταιρείας, τα Windows 7.

Ο ρυθμός υιοθέτησης των Windows 10 είναι 140% υψηλότερος σε σχέση με εκείνον των Windows 7Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε, ο ρυθμός διείσδυσης των Windows 10 είναι κατά 140% υψηλότερος σε σχέση με εκείνον των Windows 7 και κατά 400% ταχύτερος έναντι του αντίστοιχου των Windows 8.1. Ήδη από το Νοέμβριο, είχαν διπλασιαστεί οι συσκευές που “έτρεχαν” σε Windows 10, ενώ εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι οι υφιστάμενοι ρυθμοί θα διατηρηθούν σε σταθερά υψηλά επίπεδα για αρκετούς μήνες ακόμη.

Θυμίζουμε ότι η Microsoft λανσάρισε, τον περασμένο Ιούλιο, το νέο λειτουργικό, ως δωρεάν αναβάθμιση των παλαιότερων εκδόσεων τόσο για σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο και για φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η ίδια η Microsoft, ανοδική βαίνει η υιοθέτηση των Windows 10 και από τις επιχειρήσεις, με το 76% των εταιρικών πελατών της εταιρείας να δηλώνει πως βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, προκειμένου μεταβεί στη νέα έκδοση το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, η ζήτηση για τις συσκευές Lumia 950 και 950XL, τα πρώτα smartphones με Windows 10, έχουν υπερβεί τους αρχικούς στόχους, με αποτέλεσμα η υφιστάμενη παραγωγή να μην υπάρχουσα ζήτηση.

Τα νούμερα
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έκανε γνωστά η Microsoft για το νέο λειτουργικό, οι χρήστες αφιέρωσαν περισσότερες από 11 δισεκατομμύρια ώρες στα Windοws 10 το Δεκέμβριο του 2015. Επιπλέον, οι χρήστες του Cortana έκαναν περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια ερωτήσεις από τότε που λανσαρίστηκε η υπηρεσία (τα Windows 10 έχουν λανσάρει την ψηφιακή “βοηθό”, υπηρεσία που φέρει την επωνυμία Cortana).

Επίσης, περισσότερες από 82 δις φωτογραφίες έχουν προβληθεί από την εφαρμογή των Windοws 10 για φωτογραφίες, ενώ υπάρχουν 30% περισσότερα ερωτήματα αναζήτησης στο Bing από τις συσκευές με Windows 10, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Microsoft γνωστοποίησε την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας, μέσω της οποίας θα προειδοποιεί τους χρήστες των λειτουργικών της συστημάτων ότι δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση από χάκερς. Η Microsoft, στην ανακοίνωση της, αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή στην πολιτική της σχεδιάστηκε, ώστε να βοηθά τους χρήστες να προστατεύουν τα δεδομένα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ