Νέα

Ο Θεόδωρος Φέσσας στο τιμόνι του ΣΕΒ - Με άρωμα ανανέωσης το νέο ΔΣ του Συνδέσμου

fessassev_s





Την αλλαγή φρουράς στο “τιμόνι” του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) επικύρωσε χθες η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του, με τον - επί τέσσερις θητείες - απερχόμενο πρόεδρο, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, να παραδίδει τα ηνία στον κ. Θεόδωρο Φέσσα. Ο ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου Quest αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο για διετία 2014 - 2016, ενώ ο κ. Δασκαλόπουλος αποχωρεί με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του ΣΕΒ. Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση εξελέγησαν, επίσης, νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με κυρίαρχα τα στοιχεία της ανανέωσης, μέσα από την παρουσία δημιουργικών προσώπων, νέων και παλαιών, που εκπροσωπούν τις πιο ισχυρές οργανωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες στη χώρα.

Ο νέος πρόεδρος, κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση, υπήρξε ενωτικός, σχολιάζοντας ότι ο ΣΕΒ θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση, συνεργασία και επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων και να αποτελέσει καταλύτη για τη διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας προς τον επιχειρηματικό κόσμο, επεσήμανε ότι οι μοναχικές πορείες δεν οδηγούν πουθενά. “Η νοοτροπία “ο καθένας για το μαγαζάκι του” είναι ξεπερασμένη και καταδικασμένη στην αποτυχία. Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει συνεργασίες και συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις, δικτυώσεις, επενδύσεις μεγαλύτερης κλίμακας και εξωστρέφεια”, σχολίασε ο κ. Φέσσας, απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΣΕΒ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το καλύτερο όλων θα ήταν “αντί να περιγράφουμε προβλήματα, ας υλοποιούμε λύσεις”, ενώ  πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος “θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση, συνεργασία και επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων και να αποτελέσει καταλύτη για τη διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας”.

Δεν είμαστε έμποροι φρούδων ελπίδων
Κατά την ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος - ο μακροβιότερος πρόεδρος με συνεχή θητεία - κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα του 2014 είναι μια χώρα, που έπιασε πάτο και αγωνίζεται να ανορθωθεί, ένας λαός που έπαθε πολλά και δυσκολεύεται πλέον να πιστέψει στον ίδιο του τον εαυτό, ένα κράτος το οποίο ακόμη δεν έχει απαλλαγεί από τους αναχρονισμούς και τις παθογένειες που το έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας” . Πρόσθεσε δε ότι τα μέλη του ΣΕΒ, ως άνθρωποι της παραγωγικής δουλειάς και της αγοράς, δεν είναι “έμποροι φρούδων ελπίδων ούτε έχουμε την πολυτέλεια ψευδαισθήσεων: ξέρουμε ότι ο δρόμος προς την πραγματική ανάκαμψη παραμένει μακρύς και ανηφορικός” .

Η νέα ομάδα του ΣΕΒ
Χθες τα μέλη του ΣΕΒ εξέλεξαν και το νέο 20μελές διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, στο οποίο παραμένουν 15 επιχειρηματίες, που μετείχαν και στην προηγούμενη σύνθεση.

Πρόκειται για τους Χ. Κυριαζή (εκτελεστικός αντιπρόεδρος & πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής), Γ. Γιώτη, Σ. Θεοδωρόπουλο, Α. Καλλιτσάντση, Ν. Καραμούζη, Δ. Παπαλεξόπουλο (αντιπρόεδροι), Ε. Βιδάλη (γεγνικός γραμματέας), Α. Μακρίδη (ταμίας) και Ε. Βασιλάκη, Χ. Κομνηνό, Σ. Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Π. Κυριακόπουλο, Γ. Κωστόπουλο, Κ. Μαραγκό και Β. Φουρλή (μέλη).

Τα νέα μέλη είναι οι Θ. Φέσσας, Ε. Μυτιληναίος, Κ. Κόκκαλης, Γ. Κώτσαλος και Π. Μαρινόπουλος που εξελέγησαν στη θέση της Σ. Δασκαλάκη - Μυτιληναίου και των Δ. Δασκαλόπουλου, Κ. Αντωνόπουλου, Ε. Δοντά, Δ. Λόη. Εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής παραμένει ο κ. Χάρης Κυριαζής.

Who is who
Ο κ. Φέσσας συμμετέχει στον ΣΕΒ από το 2000, έχοντας διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος Master στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.   Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του International Chamber of Commerce (ICC). Είναι γνωστός ως ένας επιτυχημένος, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρίας QUEST Συμμετοχών. 

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ