Νέα

Ενδυναμώνει την παρουσία της στην Ελλάδα η HP - Νέα επένδυση για τη δημιουργία call center

peopletalk293





Στενότερους δεσμούς με την ελληνική αγορά δημιουργεί η αμερικανική εταιρεία HP, δρομολογώντας την εγκατάσταση κέντρου τηλεφωνικής υποστήριξης (call center) στη χώρα μας, επένδυση που θα δημιουργήσει περί τις 60 νέες θέσεις εργασίας. Μετά από τη συνεργασία με την κινεζική Cosco, που άνοιξε - όχι μόνο για την HP, αλλά και για άλλους κορυφαίους παίκτες της διεθνούς αγοράς τεχνολογίας - ένα παράθυρο στην ελληνική αγορά, η HP επιταχύνει τον επενδυτικό της βηματισμό για τη χώρα μας. Το κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, το οποίο θα εξυπηρετεί πελάτες του αμερικανικού κολοσσού από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία άμεσα, με τις σχετικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για τις αρχές Μαΐου. Αν και σε πρώτη φάση το call center θα δημιουργήσει περί τις 60 νέες θέσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε επόμενο χρόνο ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξηθεί στους 100, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και περαιτέρω αύξηση του.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η HP διατηρεί αντίστοιχο κέντρο στην Ισπανία, το οποίο πλέον θα μεταφέρει επί ελληνικού εδάφους. Για τις ανάγκες της επένδυσης ο αμερικανικός κολοσσός θα συνεργαστεί με την Teleperformance, (σ. από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Contact Center Outsourcing στην Ελλάδα), η οποία είναι ο συνεργάτης και της Microsoft για τις ανάγκες της εγκατάστασης support center στην Ελλάδα. 

Νέο Solution Center
Η επενδυτική ατζέντα της HP για την Ελλάδα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται εδώ και καιρό στην πράξη. Ήδη η αμερικανική επιχείρηση έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του Solution Center στην Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για ένα χώρο, ειδικά σχεδιασμένο για την επίδειξη προϊόντων και λύσεων της αμερικανικής εταιρείας, οι οποίες ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών της αγοράς.

Στο Solution Center, το πρώτο αντίστοιχο στην αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, φιλοξενούνται λύσεις, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, αρχής γενομένης από τις λύσεις εκτύπωσης (π.χ. managed print services, εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους, υπηρεσίες εκτύπωσης και διαχείρισης από απόσταση), τους σταθμούς εργασίας (workstations), λύσεις για το χώρο της λιανικής αλλά και φορητές συσκευές (π.χ. το tablet σχεδιασμένο για επαγγελματίες HP ElitePad 1000). 

Νατάσα Φραγκούλη
fragouli@sepe.gr

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ