Συντονιστικό όργανο για την καινοτομία αποκτά η Ελλάδα - Συστήθηκε το Συμβούλιο Καινοτομίας

Νέα

11 Δεκεμβρίου 2013Ως “γέφυρα” μεταξύ των επιχειρήσεων και της επιστημονικής κοινότητας με την πολιτική ηγεσία φιλοδοξεί να λειτουργήσει το Συμβούλιο Καινοτομίας, τη σύσταση του οποίου ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Η απόφαση για τη σύσταση του Συμβουλίου ελήφθη ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στο οποίο οι δαπάνες για την καινοτομία - ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού - θα είναι διπλάσιες σε σύγκριση με το τρέχον πρόγραμμα, καθώς αυξάνονται από 4% στο 8 %. Επίσης το Συμβούλιο Καινοτομίας, με συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας, θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια να αξιοποιήσει η Ελλάδα, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρέχουν τα σχετικά Κοινοτικά προγράμματα και ειδικότερα το Horizon 2020.

Το Συμβούλιο θα έχει συμβουλευτικό και συντονιστικό ρόλο για την εφαρμογή της πολιτικής προώθησης της καινοτομίας, καθώς θα εισηγείται τη λήψη μέτρων προς την κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του Συμβουλίου Καινοτομίας θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.  

Η σύνθεση του Συμβουλίου
Η σύνθεση του Συμβουλίου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη έχει ως εξής:

Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς στόχος είναι να υπάρξει στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Γιώργος Ιωάννου, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Πρόεδρος του MBA.

Βασίλης Κάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen.

Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Γαία Τρόφιμα.

Αλέξανδρος Κρητικός, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Potsdam.

Χάρης Κυριαζής, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.

Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Διευθύνων Δύμβουλος της Globo, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας.

Γιάννης Παπαδόπουλος,  Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures και Συντονιστής Καινοτομίας.

Παναγιώτης Παπασταματίου, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Αιολικής Ενέργειας και Διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΝΤΕΚΑ.

Δημήτρης Πτωχός, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Κώστας Φωτάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2013

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ