Ντεμπούτο στις 25 Οκτωβρίου κάνουν στην Ελλάδα τα δύο νέα μοντέλα iPhone της Apple

Νέα

10 Οκτωβρίου 2013Πρεμιέρα στην ελληνική αγορά αναμένεται να κάνουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, τα νέα smartphones της Apple, το iPhone 5s και το iPhone 5c.

Οι δύο νέες - και πολυαναμενόμενες - συσκευές θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα την εν λόγω ημερομηνία, ταυτόχρονα και από τους τρεις παρόχους (Cosmote, Vodafone, Wind).

Οι τιμές των δύο νέων smartphones για την Ελλάδα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά εκτιμάται πως το iPhone 5s θα ξεκινά από τα επίπεδα των €730 - €750 ευρώ, με το iPhone 5c να είναι λίγο χαμηλότερα στα επίπεδα των €620 - €640 ευρώ για τη βασική έκδοση. Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Apple διαθέτει iPhone σε περισσότερα χρώματα και σε πιο οικονομικές επιλογές. 

Η πιο ακριβή έκδοση, το iPhone 5S, σε τρία νέα χρώματα (χρυσό, γραφίτης και ασημί) θα διαθέτει καινούριο επεξεργαστή, τον 1ο παγκοσμίως με δυνατότητα 64bit, για να προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία χρήσης. Νέο καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το πιο οικονομικό μοντέλο, το iPhone 5C, θα είναι διαθέσιμο σε ποικιλία χρωμάτων (άσπρο, μπλε, ροζ, κίτρινο και πράσινο) με βελτιωμένη κάμερα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα θα υποστηρίζουν ταχύτητες 4G. 

Δεύτερο κύμα
Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στο δεύτερο “κύμα” παραλαβής των νέων smartphones μαζί με άλλες 30 και πλέον χώρες. Συγκεκριμένα, οι συσκευές iPhone 5S και 5C θα κυκλοφορήσουν στις 25 Οκτωβρίου σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλικές Δυτικές Ινδίες, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μακάο, Μάλτα, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταιβάν και Ταϋλάνδη.

Στο τρίτο “κύμα”, που τοποθετείται χρονικά την 1η Νοεμβρίου, οι χώρες που θα υποδεχτούν τις δημοφιλείς συσκευές είναι η Αλβανία, η Αρμενία, το Μπαχρέιν, η Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Γκουάμ, η Γουατεμάλα, η Ινδία, η ΠΓΔΜ, η Μαλαισία, το Μεξικό, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Να σημειωθεί ότι η επίσημη παρουσίαση των νέων κινητών της Apple έγινε τον περασμένο μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και άλλες αγορές. Η Apple έχει, ήδη, ανακοινώσει ότι στόχος της είναι πριν από τα Χριστούγεννα οι νέες της συσκευές να είναι διαθέσιμες σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2013

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ