Επένδυση της Νokia Siemens Networks στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα

Νέα

26 Απριλίου 2013

Σε ενίσχυση του ερευνητικού της κέντρου στην Ελλάδα προχωρά η Nokia Siemens Networks, επενδύοντας σε νέες θέσεις εργασίας και την πρόσληψη 150 εξειδικευμένων επιστημόνων στο χώρο των νέων τεχνολογιών. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία επικυρώθηκε μετά και τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, με τον πρέσβη της Φινλανδίας κ. Pekka Lintu, με τον επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nokia Siemens Networks κ. Barry French, την Εμπορική Ακόλουθο της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα κα Jaana Oikarinen - Vasilopoulos, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nokia Siemens Networks Hellas κ. Αθανάσιο Έξαρχο και τον επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Hellas κ. Άρη Δρόση.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός “είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες εκατό πενήντα προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής. Όπου πραγματικά το δικό μας παραγωγικό μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες, σημαντικές, που παίζουν το σύγχρονο ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση. Επομένως, αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες που σήμερα οι περισσότεροι, δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, είναι στην ανεργία. Σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ’ αυτούς και τις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Έλληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση. Και έτσι σήμερα είναι μια ακόμα σημαντική μέρα, για να καταλάβει και ο κόσμος όλος, αλλά ιδιαίτερα ο Ελληνικός λαός, ότι προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας επεσήμανε πως "το περιβάλλον της Ελλάδας είναι ιδανικό για έρευνα και ανάπτυξη. Είμαστε οπαδοί της δημιουργίας ενός οικοσυστήματος στο οποίο θα συγκεντρωθούν και άλλες πολυεθνικές του χώρου για να παράξουν το αύριο της τεχνολογίας με έδρα την Ελλάδα". Ειδικότερα ο κ. Barry French, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nokia Siemens Networks επεσήμανε πως "η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, είναι μεγάλη και σχεδιάζουμε με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μας βοήθησε ιδιαιτέρως, να μεγαλώσουμε επιπλέον την ομάδα μας εδώ. Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών.  Και είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε άλλη χώρα, για να το πράξει αυτό, μπορεί να το κάνει εδώ. Γιατί η δραστηριότητά μας σχετίζεται με την ενδυνάμωση του Mobile Internet  στον κόσμο''.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε πως  “η σημερινή εξέλιξη είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την προσπάθεια της Κυβέρνησης. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η επένδυση που σήμερα ανακοινώνεται θα γίνει σ’ ένα κρίσιμο τομέα, του τομέα  της έρευνας και της τεχνολογίας. Η προσπάθεια, όμως, η δική μας συνεχίζεται. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, γιατί μόνο με τις επενδύσεις θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας”. 

Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της NSN βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής και απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 490 άτομα. Οι 150 προσλήψεις θα γίνουν εντός της επόμενης διετίας με την πλειοψηφία αυτών να πραγματοποιούνται εντός του 2013. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη υπηρεσιών που ανήκουν στον τομέα του mobile broadband που αποτελεί και βασικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της ΝSN διεθνώς. 

Λέττα Καλαμαρά

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2013

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ