Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και ψηφιακή οικονομία πόλος έλξης επενδύσεων στην Ελλάδα

Νέα

08 Μαρτίου 2013

Το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας μπορεί να γίνει φιλικότερο και σε αυτό καταλυτικό ρόλο παίζει ο κλάδος της ψηφιακής οικονομίας και το ανθρώπινο δυναμικό του. Αυτό ήταν το μήνυμα του Στρογγυλού Τραπεζιού που διοργανώθηκε μεταξύ της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και εκπροσώπων της γερμανικής επιχειρηματικής  κοινότητας και των επιμελητηρίων, στο πλαίσιο της CeBIT 2013.

“Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε μαζί σας τις επιχειρηματικές σας προτάσεις και να διευκολύνουμε την υλοποίησή τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κύριος Δημήτρης Πτωχός, επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού. 

“Οι ελληνικές  επιχειρήσεις του κλάδου της  ψηφιακής τεχνολογίας είναι υψηλού επιπέδου και η χώρα κάνει μεγάλες προσπάθειες για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα”, επεσήμανε από την πλευρά της η κυρία Ιωάννα Σαμπράκου, Διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του ΥΠΑΝ.    

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ κύριος Αναστάσιος Τζήκας, διαβεβαίωσε πως ο ΣΕΠΕ μπορεί να δώσει απάντηση και λύση στο πώς η Ελλάδα θα αποκτήσει πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον  και θα καταστεί η Silicon Valley της Ευρώπης.

Λέττα Καλαμαρά

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021