Νέοι κανοτόμοι υποψήφιοι επιχειρηματίες διακρίθηκαν στον 5ο φοιτητικό διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Νέα

03 Δεκεμβρίου 2012

H ενημέρωση και η εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών στην έναρξη και λειτουργία μιας νέας ψηφιακής επιχείρησης ήταν το βασικό θέμα εκδήλωσης με θέμα “Startup Essentials” που διοργάνωσαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν) και o όμιλος Eurobank. Η εκδήλωσε έγινε στο πλαίσιο του 5ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, όπου συναντήθηκαν, για μία ακόμη φορά, οι νέοι και η καινοτομία.  Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 300 φοιτητές, σε 110 ομάδες από 32 ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στον τελικό έφθασαν 15 ομάδες και στις 29 Νοεμβρίου δόθηκαν τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Eurobank, στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν ειδικοί σε θέματα ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων, στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και team building και στο μάρκετινγκ ψηφιακών επιχειρήσεων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κύριος Χάρης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο οποίος μαζί με τον κύριο Σταύρο Ιωάννου, Γενικό Διευθυντή Εργασιών, Τεχνολογίας και Οργάνωσης του Ομίλου Eurobank, απένειμαν το 1ο βραβείο. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου  “ο όμιλος Εurobank  υποστηρίζει  για τρίτη χρονιά το θεσμό των βραβείων E-nnovation. Τα βραβεία E-nnovation αποτελούν άλλη μια ουσιαστική πρωτοβουλία και επιλογή στο πλαίσιο της εταιρικής μας υπευθυνότητας. Δεν επιβραβεύουμε απλώς με κάποια βραβεία πρωτότυπες ιδέες, αλλά από την επαφή με τις προσπάθειες των νέων να υλοποιήσουν  τις επιχειρηματικές τους ανησυχίες αντλούμε και εμείς ιδέες για νέες πρωτοβουλίες και για νέες συνεργασίες που θα αποδώσουν σημαντικότερο κοινωνικό έργο. Η σημερινή επιβράβευση των νικητών του διαγωνισμού E-nnovation 2012 είναι ένα ακόμη ερέθισμα και ένα κίνητρο σε όσους  διαλέγουν το δύσκολο δρόμο της δημιουργίας”. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι "ο διαγωνισμός ήρθε για να ενισχύσει το πνεύμα ανάληψης επιχειρηματικού κινδύνου στους φοιτητές και να δώσει βασικά γνωστικά εφόδια στους νέους πτυχιούχους για να αναλάβουν επιχειρηματική δράση."

Στο 2o μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ειδικό workshop mentoring για τις ομάδες του τελικού με τη βοήθεια ειδικών σε θέματα νέας επιχειρηματικότητας και ψηφιακής καινοτομίας. Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από το ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), τον ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Επικοινωνιών Ελλάδας), το ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος) και τη MICROSOFT, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η Ναυτεμπορική και naftemporiki.gr. Τη διοργάνωση του διαγωνισμού συντόνισαν από κοινού το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (School of Science and Technology) και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (Business School).

Οι επιτυχόντες
Μετά από δύο γύρους αξιολογήσεων, στον τελικό προκρίθηκαν 15 ομάδες (αποτελούμενες από 52 φοιτητές προερχόμενους από 15 διαφορετικά ΑΕΙ) και παρουσίασαν τα business–plans σε 10μελή επιτροπή ειδικών. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:


H ομάδα gir@sko, Δ. Κοσμίδου - Χ. Ξενακίδης,
παραλαμβάνει το 2ο βραβείο από τον κύριο
Γιάννη Σύρρο, Γενικό Διευθυντή ΣΕΠΕ και
τον Καθ. Γεώργιο Δουκίδη, Επιστημονικό
Υπεύθυνο του Διαγωνισμού e-nnovation
1ο Βραβείο: Ομάδα Social Green - Ντέμπος Δημήτριος (Τμήμα Πληροφορικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος (MSc in Information and Communication Technology Systems, International Hellenic University), Αλμπανίδης Ευάγγελος (Τμήμα Ηλεκτρονικής, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), Τζανέλλης Ιωάννης (Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληφοροφικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Χορηγός βραβείου: Όμιλος Eurobank.

2ο Βραβείο
: Ομάδα gir@sko - Ξενακίδης Χρήστος (Πληροφοριακά Συστήματα, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Κοσμίδου Δήμητρα (Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Χορηγοί βραβείου: ΣΕΠΕ και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Βραβείο Εξωστρέφειας
: Ομάδα MindTap - Τσιρέκας Μάρκος, Williams Andreas, Μιτσούλης-Ντόμπος Παύλος (Business School, Imperial College London), Αλεξάκης Αλέξης-Ευθύμιος (MSc in Management, London School of Economics), Βόντας Χρήστος (MSc in Computing, Imperial College London). Χορηγός βραβείου: Odyssey Venture Partners.

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς:
  Ομάδα Αutonomic - Χατζηκωτούλας Σπυρίδων, Γούλιας Νικόλαος (Μηχ/κών Η/Υ Τηλεπ. & Δικτύων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Γούλιας Δημήτριος (Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Χορηγός βραβείου: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

5ο Βραβείο
: Ομάδα The Ninth Car - Κωνσταντίνος Κογκαλίδης, Αλέξης Μπρέζας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Λάζαρος Αγαθαγγελίδης (Μουσικής Τεχνολογίας, ΙΕΚ Δέλτα). Χορηγός βραβείου: Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Βραβείο Καινοτόμας Ιδέας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
:  Ομάδα Veltisto- Τσελάι Φλόρεντς, Καβαλιώτου Ευανθία, Μπιλίρη Μαρία, Πατρής Αναστάσιος, Μανδέκης Σπύρος (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Χορηγός βραβείου: Χρυσός Οδηγός.

Πρωτοβουλίες
Ο κύριος Αναστάσιος Χονδρογιάννης, εκπροσωπώντας τον κύριο Παναγιώτη Κανελόπουλο, Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε, επίσης, την υποστήριξη των ομάδων που έχουν διακριθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού E-nnovation 2012, όπως και στο πλαίσιο άλλων διαγωνισμών καινοτομίας, από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα "Κυψέλες Επιχειρηματικότητας", παρέχοντας υποστήριξη mentoring-coaching, καθώς και χορήγηση υποτροφιών στους συμμετέχοντες και ανακοίνωσε την έναρξη διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Δεκέμβριο 2012.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και workshop με θέμα  “Startup Essentials”,  με ομιλητές τον κύριο Πάνο Θεοδώρου, Διευθυντή Τομέα Ανάπτυξης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων ομίλου Eurobank, τον Επίκουρο Καθ. Ιωάννη Νικολάου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κύριο Παναγιώτη Γκεζερλή, eBusiness Consultant.  Στο workshop δόθηκαν πρακτικές συμβουλές στους πιθανούς νέους επιχειρηματίες για τις δυνατότητες που έχουν να βρουν χρηματοδότηση και το πώς θα πρέπει να την διαχειρισθούν, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, καθώς και δυνατότητες για startup marketing. Επιπροσθέτως για τις ομάδες του τελικού του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε mentoring session, στο οποίο ειδικοί του ηλεκτρονικού επιχειρείν παρείχαν συμβουλές στην κάθε ομάδα ξεχωριστά αναφορικά με τις επιχειρηματικές τους προτάσεις.

Οι δύο επιστημονικοί υπεύθυνοι του διαγωνισμού Καθ. Γ. Δουκίδης και Επίκουρο Καθ. Κ. Πραματάρη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Καθ. Ιωάννη Βλαχάβα, Κοσμήτορα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και την Αναπληρώτρια Καθ. Αγγελική Κοκκινάκη, Associate Dean, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσαν την έναρξη του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού E-nnovation 2013, ο οποίος, πλέον, θα έχει διεθνή χαρακτήρα και θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό: www.eltrun.grennovation.gr

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΤΕΥΧΟΣ

17

Έρευνα για τη βιομηχανία Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 2019/ 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ