Νέα

Το 10% των τηλεφωνικών κλήσεων μέσω Διαδικτύου, διεθνώς, πραγματοποιείται μέσα από το Facebook

facebook-tablet

Κρίσιμη μάζα αρχίζουν να αποκτούν οι χρήστες του Facebook, που πραγματοποιούν δωρεάν φωνητικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου (Voice Over IP) μέσα από τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ήδη, το 10% της παγκόσμιας κίνησης Voice Over IP πραγματοποιείται, σήμερα, μέσω του Facebook και ειδικότερα μέσω της υπηρεσίας messanger, με την εταιρεία να σημειώνει, το 1ο τρίμηνο του έτους, σημαντικά βήματα στην προσπάθεια να αντικαταστήσει όχι μόνο τα παραδοσιακά sms, αλλά και τις παραδοσιακές τηλεφωνικές κλήσεις.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αριθμεί 1,44 δις χρήστες παγκοσμίως σε μηνιαία βάση -  581 εκατ. συνδέονται μόνο μέσω κινητούΌπως σημείωσε ο CEO του Facebook, κ. Mark Zuckerberg, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 1ο τρίμηνο του 2015, οι κλήσεις μέσω VOIP μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ήχου σε σχέση με τις παραδοσιακές φωνητικές κλήσεις. Με βάση αυτήν την εκτίμηση, η εταιρεία προβλέπει ότι  ο συγκεκριμένος τομέας θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη το προσεχές διάστημα.

Όπως σχολιάζουν διεθνή δημοσιεύματα, το γεγονός ότι το Facebook λάνσαρε την υπηρεσία πραγματοποίησης δωρεάν κλήσεων μέσω Wi-Fi (ή με την κανονική χρέωση του φορέα σας μέσω 3G) μέσα από την εφαρμογή Messenger, πριν από μόλις ένα χρόνο, καθιστά τη μέχρι σήμερα επιτυχία του εγχειρήματος εξαιρετικά σημαντική και σίγουρα ευθέως ανταγωνιστική αντίστοιχων υπηρεσιών, όπως αυτές που παρέχει το Skype.

Τόσο η ανοδική χρήση της υπηρεσίας Facebook Messenger, όσο και οι ίδιες οι δηλώσεις Zuckerberg, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν θα “συγχωνευθεί” με το WhatsApp έρχονται να διαψεύσουν τις αρχικές εκτιμήσεις ότι, μετά την απόκτηση του WhatsApp, το κοινωνικό δίκτυο θα έπαυε να εξελίσσει το Facebook Messenger.

Θυμίζουμε ότι τη δυνατότητα διεξαγωγής τηλεφωνικών κλήσεων μέσω της υπηρεσίας Whatsapp αποκτούν σταδιακά και οι χρήστες iPhone, μετά από τη διάθεση της υπηρεσίας WhatsApp Voice Calling στους χρήστες Android στις 31 Μαρτίου.

Οι αριθμοί του Facebook
Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 1ο τρίμηνο του 2015, πλέον το Facebook αριθμεί 1,44 δις χρήστες παγκοσμίως σε μηνιαία βάση, από τους οποίους 581 εκατ. έχουν πρόσβαση μόνο μέσω κινητού. Καθημερινά τις υπηρεσίες του δικτύου χρησιμοποιούν 936 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το 81% του συνόλου των χρηστών.

Στην Ευρώπη το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετρά 307 εκατ. χρήστες (σε μηνιαία βάση) και 225 εκατ. (σε καθημερινή βάση), ήτοι το 73% του συνόλου των Ευρωπαίων, που έχουν λογαριασμό στο Facebook, το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Αύξηση 42% στα έσοδα 1ου τριμήνου- Άνοδος 73% για τα διαφημιστικά έσοδα.
Από τα 14,4 δις ανθρώπους, που είναι συνδεδεμένοι στο Facebook κάθε μήνα, 800 εκατ. κάνουν χρήση της υπηρεσίες Whatsapp, 300 εκατομμύρια είναι συνδεδεμένοι στο Instagram. Επιπλέον, 45 δις μηνύματα αποστέλλονται καθημερινά, 4 δις βίντεο παρακολουθούνται καθημερινά, ενώ ήδη οι διαφημιζόμενοι ανέρχονται σε 2 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ