Νέα

Σε δύο μήνες οι δεσμευτικές προσφορές για την Πολιτεία Καινοτομίας

kainotomnew1

Πιο κοντά στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται, πλέον, το φιλόδοξο έργο για την εγκατάσταση της ελληνικής Πολιτείας Καινοτομίας στις παλαιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ. Σε δύο μήνες και ειδικότερα στις 28 Μαρτίου, αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το έργο.

 

Στις 28 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εγκατάσταση Πολιτείας Καινοτομίας στη ΧΡΩΠΕΙΣύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του έργου.

 

Στο πλαίσιο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Πολιτείας Καινοτομίας και θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ανάδειξης της καινοτομίας και εμπορικής εκμετάλλευσης των εν λόγω εγκαταστάσεων.

 

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Ανάπτυξης, κατόπιν αλλαγής της διυπουργικής απόφασης, ο προηγούμενος διαγωνισμός ματαιώθηκε λόγω μεταβολής των οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων, που σχετίζονται με τη διαδικασία ανάθεσης του έργου. Επαναπροκηρύχθηκε, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, αμέσως ανοικτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός με τη δυνατότητα αξιοποίησης πόρων και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Η Πολιτεία Καινοτομίας θα αποτελεί χώρο, όπου θα συνυπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστοί, επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα & ανάπτυξη, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, θερμοκοιτίδες, επιταχυντές. Στόχος είναι να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συνέργειες για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών made in Greece.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ