Νέα

WITSA: Θέτει την καινοτομία στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας

witsa1

Την καινοτομία τοποθετεί ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) στο επίκεντρο της στρατηγικής του για τη διεθνή αγορά ΤΠΕ. Αυτή την έμφαση στην καινοτομία, η οποία τίθεται πλέον ως κορωνίδα στις προτεραιότητες του WITSA, σηματοδοτεί η μετονομασία του θεσμικού φορέα από “Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας” σε “Παγκόσμιος Σύνδεσμος Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας” (World Innovation, Technology and Services Alliance).

 

Σε Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας μετονομάζεται ο WITSAΗ αλλαγή της επωνυμίας του Συνδέσμου, που εκπροσωπεί ποσοστό μεγαλύτερο του 90% της παγκόσμιας αγοράς ΤΠΕ, ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του WITSA να φέρει την καινοτομία στην “καρδιά” του ψηφιακού μετασχηματισμού. Επιβεβαιώνει δε τη συνεχή ανανέωση του WITSA, προκειμένου να μπορεί να εκπροσωπεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της παγκόσμιας βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας.

 

“Για να παραμείνει ο WITSA επίκαιρος πρέπει να μετασχηματιστεί, όπως άλλωστε και κάθε άλλος οργανισμός στον κόσμο”, σχολίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιάννης Σύρρος. “Αν ο WITSA συνέχιζε να συνδέει το όνομα του μόνο με τις λέξεις: τεχνολογία πληροφοριών, θα ήταν σαν να μην είχαμε αντιληφθεί ότι ο κόσμος μας όχι μόνο έχει αλλάξει, αλλά θα συνεχίσει να αλλάζει συνεχώς”, πρόσθεσε ο κ. Σύρρος.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του WITSA και γενικό διευθυντή του ΣΕΠΕ: “Ο κόσμος συνεχίζει να μεταμορφώνεται με τις υφιστάμενες, αλλά και τις αναδυόμενες τεχνολογίες να συγκλίνουν συνεχώς. Το παλιό μοντέλο της αγοράς Πληροφορικής έχει αλλάξει, γίνεται παγκόσμιο και ψηφιακό. Αυτό αποδείχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη διάρκεια της πανδημίας”.

 

Νέο μοντέλο

“Με το νέο του όνομα, ο WITSA αποδεικνύει την ικανότητά του να εξελίσσεται και να μετασχηματίζεται, όπως οι υπόλοιποι οργανισμοί, οι κυβερνήσεις, τα ιδρύματα και οι επιχειρηματικές οντότητες σε όλο τον κόσμο. Εκπροσωπώντας τις περισσότερες εταιρείες ΤΠΕ παγκοσμίως, ο WITSA επιβεβαιώνει πλήρως τη θέση και τη σημασία του στην ψηφιακή εποχή”, πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Jim Poisant.

 

“Ο άνευ προηγουμένου ρυθμός τεχνολογικής καινοτομίας απαιτεί προσαρμογή και αλλαγή”, συνέχισε ο κ. Poisant. “Με την αλλαγή της επωνυμίας του WITSA, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, ώστε να εκπροσωπούμε επάξια τη βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας”, κατέληξε ο ίδιος.

 

Ο WITSA ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 80 Συνδέσμων Πληροφορικής από όλο τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας. Αποτελεί την κορυφαία θεσμική εκπροσώπηση της παγκόσμιας βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας και έχει ως αποστολή την υποστήριξη πολιτικών, που προάγουν την ανάπτυξη του κλάδου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ