Νέα

Την επίσπευση της ολοκλήρωσης του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ προωθεί η Ελλάδα

peoplewalk

Την επίσπευση της ολοκλήρωσης του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, που αναμένεται να αλλάξει την ψηφιακή εικόνα του Δημοσίου, θέτοντας σε νέες βάσεις την εξυπηρέτηση των πολιτών, επιδιώκει η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΚτΠ ΑΕ προχωρά στη διενέργεια ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για το έργο: “Υποστήριξη και παρακολούθηση των φάσεων site survey και rollout του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”.  

 

Σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για το έργο “Υποστήριξη και παρακολούθηση των φάσεων site survey και rollout του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” προχώρησε η ΚτΠΗ διάρκεια της σύμβασης ορίζεται κατά μέγιστο σε εννέα (9) μήνες και η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 11/10/2021 και ώρα 14:00. Κριτήριο ανάθεσης είναι: “η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής”

 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή πληροφοριακού συστήματος για την υποστήριξη υλοποίησης του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.  Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί εξειδικευμένο σύστημα CRM, καθώς και σύστημα συλλογής πληροφοριών κατά τη φάση επιτόπιων επισκέψεων στους τελικούς διασυνδεδεμένους φορείς του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, για την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, την τεκμηρίωση του υπό εγκατάσταση εξοπλισμού, καθώς και την παραλαβή του σχετικού υλικού και υπηρεσιών.

 

Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ θα δημιουργήσει το “τηλεπικοινωνιακό δίκτυο” για το σύνολο του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω του οποίου θα παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως τηλεφωνίας, ίντερνετ, video, κ.λπ. σε μειωμένο κόστος. Αποτελεί το “έργο πυρήνα”  για τη συγκρότηση του Δικτύου Δημοσίου Τομέα (ΔΔΤ), όπως αυτό προσδιορίζεται στο νόμο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

 

Ψηφιακές δυνατότητες

Το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ είναι ουσιαστικά μετεξέλιξη και επέκταση των έργων ΣΥΖΕΥΞΙΣ - ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι. Περιλαμβάνει την προμήθεια όλων των απαραίτητων υποδομών, καθώς και όλων των απαραίτητων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για ένα ενδεικτικό πλήθος περίπου 34.000 κτιρίων του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτόν καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του δημόσιου τομέα (σε σχέση με τα 4.485 κτίρια του αρχικού ΣΥΖΕΥΞΙΣ) για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 ετών.

 

Οι βασικοί στόχοι οι οποίοι επιδιώκονται στο Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ είναι:

- Η ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ανοικτού δικτύου του Δημοσίου Τομέα, βασισμένο σε προηγμένες δικτυακές τεχνολογίες, που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στους δημόσιους φορείς.

- Η παροχή βασικών διαδικτυακών υπηρεσιών (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεδιάσκεψη, φιλοξενία ιστοσελίδων, κ.λπ.), προηγμένων δικτυακών υπηρεσιών ασφαλείας και υπηρεσιών φωνής και εικόνας στους φορείς και κατά συνέπεια η βελτίωση της λειτουργίας τους.

- H εξασφάλιση της απαιτούμενης δικτυακής υποδομής για έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

- Η εξασφάλιση ηλεκτρονικής διαλειτουργικότητας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών για γρήγορη και ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών.

- Η ενοποιημένη εξυπηρέτηση των πολιτών, με αυτοματοποιημένα και φιλικά προς το χρήστη συστήματα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης συναλλαγών με το Δημόσιο.

- Ο εξ ορθολογισμός και η αξιολόγηση των αναγκών των Δημοσίων Φορέων για υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

- Η μείωση του κόστους τηλεπικοινωνιών του κράτους και η δημιουργία οικονομιών κλίμακας μέσω της άθροισης της ζήτησης για συναφείς υπηρεσίες στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ