Νέα

Η Μεγάλη Βρετανία “μαγνήτης” για εταιρείες τεχνολογίας και τεχνολογικά startups

startup

Ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 11% - κατά μέσο όρο - αναμένουν φέτος οι βρετανικές εταιρείες τεχνολογίας. Η αναμενόμενη επίδοση είναι τέσσερις φορές ταχύτερη από το ρυθμό ανάπτυξης, με τον οποίο υπολογίζεται ότι θα “τρέξει” φέτος η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος εκτιμάται στο 2,6%. Η αισιοδοξία των βρετανικών επιχειρήσεων τεχνολογίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, δεδομένου ότι περίπου έξι στις δέκα (ποσοστό 58%) εκτιμούν ότι θα επιτύχουν ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους του 10%. Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Barclays, με τίτλο “The Fast Growth Tech”, περίπου δύο στις δέκα εταιρείες (ποσοστό 18%) εκτιμούν ότι θα επιτύχουν, το 2015, ρυθμό ανάπτυξης, που θα κινηθεί ποσοστιαία μεταξύ 10% και 20%, ενώ ένα ποσοστό 9% προσβλέπει σε μεγέθυνση άνω του 20%.


Οι βρετανικές εταιρείες τεχνολογίας θα “τρέξουν”, φέτος, 4 φορές ταχύτερα από το ΑΕΠ της χώρας
Οι εκτιμήσεις των βρετανικών εταιρειών τεχνολογίας, όπως τις αποτυπώνει η μελέτη της Barclays, που διενεργήθηκε μεταξύ CEOs και μετόχων βρετανικών επιχειρήσεων του κλάδου της Τεχνολογίας, είναι ακόμη πιο θετικές για το 2016. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία “βλέπει” - για το 2016 - ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 15% κατά μέσο όρο, με το 16% των επιχειρήσεων να βάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και συγκεκριμένα στο 20%.

“Το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις αναμένουν περαιτέρω αύξηση, το 2016, δείχνει ότι η τάση αυτή δεν είναι παροδική και το επιβεβαιώνει ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα πραγματικό εφαλτήριο για καινοτόμες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Οι επενδυτές βλέπουν τη χώρα ως διεθνή “μαγνήτη” ταλέντων στον τομέα της τεχνολογίας και ως μια “πλατφόρμα” για να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον κλάδο της Τεχνολογίας”, σχολιάζουν οι αναλυτές της Barclays.

Κλειδί οι νέες τεχνολογίες
Η έρευνα της Barclays μελέτησε τις επιδόσεις και τις επιχειρηματικές τακτικές των βρετανικών εταιρειών Τεχνολογίας, διακρίνοντας τις σε τρεις κατηγορίες: εκείνες με ρυθμό ανάπτυξης έως 10%, εκείνες με ανάπτυξη μεταξύ 10% - 20% και τις επιχειρήσεις με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι νέες τεχνολογίες παίζουν κομβικό ρόλο στις εταιρείες, που επιτυγχάνουν ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από 20%, σε σχέση με εκείνες που αναπτύσσονται με ρυθμό μικρότερο του 10%. Σύμφωνα με την έρευνα, το 84% των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών δηλώνει ότι οι νέες τεχνολογίες και ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός αύξησαν τους ρυθμούς μεγέθυνσης τους.

Εξάλλου, περίπου οκτώ στις δέκα ταχέως αναπτυσσόμενες βρετανικές εταιρείες (79%) δηλώνουν ότι το δυναμικό management έπαιξε ρόλο - κλειδί στην επίτευξη ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης.

Όσον αφορά τις μεγαλύτερες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν κατά το τρέχον έτος, οι βρετανικές επιχειρήσεις τεχνολογίας συγκαταλέγουν, μεταξύ αυτών, την όξυνση του ανταγωνισμού (29%), καθώς και την προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων στους κόλπους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ