Νέα

Εξήντα εννέα νέες επενδύσεις, προϋπολογισμού €3,61 εκατ. στη δράση “Digi-Retail”

ecommercenew

Εξήντα εννέα νέα επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού €3,61 εκατ., έλαβαν το "πράσινο φως" για ένταξη στη δράση “Digi-Retail” του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση". Η συνολική επιχορήγηση (Δημόσια Δαπάνη) για τα νέα έργα, η οποία προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ενισχύει τεχνολογικές επενδύσεις από επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ανέρχεται σε €2,02 εκατ. Συγκεκριμένα η “Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.” ανακοίνωσε την ένταξη 36 νέων επενδυτικών σχεδίων στη δράση “Digi-Retail”, με συνολικό προϋπολογισμό €1,76 εκατ. και Δημόσια Δαπάνη €1,03 εκατ. Επιπλέον, η “Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.” γνωστοποίησε την ένταξη 33 νέων επενδυτικών σχεδίων στη δράση “Digi-Retail” , με συνολικό προϋπολογισμό €1,85 εκατ. και συνολική δημόσια δαπάνη €0,99 εκατ.

3.089 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού €136,5 εκατ., έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στη δράσηΤα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στη δράση “Digi-Retail”, έως σήμερα, ανέρχονται σε 3.089 και έχουν συνολικό προϋπολογισμό €136,5 εκατ. Στο πλαίσιο της δράσης διατίθενται, συνολικά, πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους €100 εκατ., προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις, συνολικού ύψους €200 εκατ. από επιχειρήσεις λιανικής. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση’, με τη συνδρομή πόρων όλων των ΠΕΠ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Η δράση
Η δράση “Digi-Retail” αφορά σε επενδύσεις για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Ειδικότερα, αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων επενδύσεων στον τομέα του λιανεμπορίου από υφιστάμενες επιχειρήσεις, που λειτουργούν εντός της ελληνικής επικράτειας και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του Κανονισμού De Minimis. Στόχος της δράσης είναι οι επιχειρήσεις, που θα ενισχυθούν, να μπορούν να αξιοποιήσουν νέα τεχνολογικά εργαλεία για την ανάπτυξη τους, να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, καθώς και τις αλλαγές συμπεριφοράς των καταναλωτικών συνηθειών εξαιτίας αυτής.

Η δράση έχει σκοπό να εξασφαλίσει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις τις προϋποθέσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας μέσω χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και εφαρμογής προωθητικών ενεργειών.

Επίσης, επιχειρεί να παρέχει ευκαιρίες βελτίωσης των πωλήσεων, καθώς και προσωποποιημένης, σταθερής και ολοκληρωμένης προσέγγισης των πελατών. Δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα διαφοροποίησης του παρεχόμενου προϊόντος έναντι του ανταγωνισμού, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες επέκτασης του κύκλου εργασιών τους, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και σχετικές υπηρεσίες. Τέλος, συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών εξωστρεφούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης με αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ