Νέα

Από τις 4 Φεβρουαρίου η παροχή δωρεάν laptop - tablet και σύνδεσης στο internet

laptopfinger

Στην πράξη εισέρχεται από τις 4 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα, να πάρουν δωρεάν laptop ή tablet και Ίντερνετ για 12 μήνες. Από τις 4 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, οι περίπου 290.000 δικαιούχοι του μερίσματος θα μπορούν να εξαργυρώνουν το κουπόνι “Ψηφιακής Αλληλεγγύης”.

Τα συνεργαζόμενα καταστήματα πρέπει να έχουν υποβάλλει τις προσφορές τους έως τις 28 ΙανουαρίουΣυγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να εκτυπώσουν το κουπόνι από το site www.e-inclusion.gr και στη συνέχεια να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα, προκειμένου να αποκτήσουν επιδότηση €12 το μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή), ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop, αξίας έως €230, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης  - κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες, μέχρι €60.

Η εγγραφή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δράση έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι προθεσμίες εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους είναι αντίστοιχα η 14η και 28η Ιανουαρίου.

Οι Περιφέρειες που θα ωφεληθούν απο το Δράση “Ψηφιακή Αλληλεγγύη” είναι: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 47.506  δικαιούχοι, Θεσσαλία 52.477, Ήπειρος 22.588, Δυτική Ελλάδα 57.702, Ιόνια νησιά 13.220, Πελοπόννησος 40.464, Βόρειο Αιγαίο 14.753 και Κρήτη 40.527 δικαιούχοι.

Η δράση προϋπολογισμού €100.000.000, σχεδιάστηκε από τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.

Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος  και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Δημόσιο Wifi
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται, όπως ενημέρωσε χθες η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το έργο για την παροχή δωρεάν Wi-fi σε όλη την Ελλάδα, έργο προϋπολογισμού €18.414.619. Το έργο, που αφορά στην εγκατάσταση δημόσιου δωρεάν δικτύου ασύρματης σύνδεσης στο Ιντερνετ, καθώς και σε Πανεπιστημιακούς χώρους και νοσοκομεία, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, βρίσκεται στη φάση εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας. Το έργο αφορά στη δημιουργία περίπου 4.000 περιοχών πρόσβασης/ hotspots (ή 14.000 σημεία πρόσβασης/ access points) σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τις υποδείξεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών. Μέσω του δικτύου που θα εγκατασταθεί, οι πολίτες της χώρας θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου, μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, του tablet ή του φορητού υπολογιστή τους. Επιπλέον, το έργο προβλέπει και την δυνατότητα προσφοράς ταυτοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες από τους Δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ