Νέα

Μειώσεις τιμών στα data στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας

smarphonehand3

Σε ταυτόχρονη κίνηση μείωσης των τιμών χρέωσης στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας προχώρησαν οι πάροχοι της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Cosmote, Vodafone και Wind, ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση της κυβέρνησης για μείωση των τιμών χρέωσης στα δεδομένα, που διατυπώθηκε κατά τη συνάντηση των επικεφαλής των τριών εταιρειών με τον Πρωθυπουργό, ανακοίνωσαν νέα προγράμματα, με αυξημένα data στο κινητό χωρίς επιπλέον χρέωση.

Οι μειώσεις τιμών στα δεδομένα κινητής τέθηκαν στη συνάντηση των επικεφαλής των τριών εταιρειών με τον ΠρωθυπουργόΗ συζήτηση για τη μείωση των τιμών στα δεδομένα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και κάποιες ημέρες και βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής των ΟΤΕ, Vodafone και Wind, κ.κ. Μιχάλη Τσαμάζ, Χάρη Μπρουμίδη και Νάσο Ζαρκαλή, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

H COSMOTE διπλασίασε τα GB στα πακέτα δεδομένων κινητής, διατηρώντας τις ίδιες χρεώσεις. Συγκριμένα, η εταιρεία προσφέρει διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου - οικιακούς και εταιρικούς - κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της. Όπως θυμίζει η εταιρεία, με ανακοίνωσή της, πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data, που πραγματοποίει η COSMOTE από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί κατά 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από €0,5 έως €0,99.

Σύμφωνα με τα νέα πακέτα που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα 10 GB διατίθενται στην τιμή των €9,90 τον μήνα, για τα 20 GB το κόστος διαμορφώνεται στα €14,90 μηνιαίως, ενώ για το πακέτο των 40 GB η τιμή είναι €19,90 τον μήνα. 

Περισσότερα δεδομένα
Από την πλευρά της, η Vodafone ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση νέων πακέτων δεδομένων, τα οποία αυξάνουν τη χρήση data για όλους τους πελάτες συμβολαίου. Συγκεκριμένα, τα νέα πακέτα αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα. Το κόστος για τα 40GB είναι €19,90 τον μήνα, για τα 10GB €9,90 μηνιαίως, ενώ τα 10GB για 1 εβδομάδα διατίθενται προς €5,90 και τα 10GB για 3 μέρες προς €2,90. Τα νέα, μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.

“Πρώτοι διπλασιάσαμε τα Data στους πελάτες, που συνδυάζουν κινητή και σταθερή. Με τα καινοτόμα Vodafone Pass, δώσαμε τη δυνατότητα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις κινητές εφαρμογές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και επαγγελματικής συνεργασίας χωρίς να καταναλώνουν τα data των προγραμμάτων τους”, τόνισε κ. ο Μπρουμίδης.

Τέλος, η Wind ανακοίνωσε ότι στην υπηρεσία της απεριόριστα Data, από τις 16 Δεκεμβρίου, η τιμή θα μειωθεί στα €15 από €20 για συνδρομητές συμβολαίου, οικιακούς και εταιρικούς. Στην ανακοίνωση της, η Wind αναφέρει ότι οι συνδρομητές της, μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα DATA χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων, απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ. Η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο στα €15 από €20 για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς.   

“H WIND συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, έτσι ώστε όλοι οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του κινητού της δικτύου χωρίς περιορισμούς”, σημειώνει η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ