Νέα

Ματιές στο μέλλον του δικτυωμένου τρόπου ζωής στην IFA 2018

ifa

Στο Βερολίνο και τη διεθνή έκθεση Consumer Electronics και Home Appliances IFA, βρίσκεται από σήμερα στραμμένο το ενδιαφέρον του κλάδου της τεχνολογίας. Στο επίκεντρο της IFA, η οποία ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης και αναπτύσσεται παγκοσμίως, βρίσκονται οι τελευταίες καινοτομίες του κλάδου απ’ όλες τις επώνυμες εταιρείες, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση από το μέλλον του δικτυωμένου τρόπου ζωής. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν κατηγορίες, όπως τα wearables και οι smart fitness συσκευές, προϊόντα digital lifestyle, IT hardware και software, καθώς και προϊόντα digital health.

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η διεθνής έκθεση τεχνολογίας, φιλοξενώντας τις τελευταίες καινοτομίες του κλάδουΣημαντικά εμπορικά λανσαρίσματα ανακοινώνονται και στον τομέα της τηλεόρασης - όπως και κάθε χρόνο - και κυρίως, στην κατηγορία των προϊόντων, που συνδυάζουν συνδεσιμότητα και τηλεόραση. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις για νέα tablets, κάμερες, αλλά και για λύσεις που σχετίζονται με την “έξυπνη” χρήση των συσκευών, τη μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, λύσεις smart home, home networks και robotics.

Στη διάρκεια της έκθεσης, που ανοίγει επίσημα τις πύλες της σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου, με περισσότερους από 1.800 εκθέτες, θα πραγματοποιηθεί το IFA GLOBAL MARKETS, μία πλατφόρμα συναντήσεων, σχεδιασμένη αποκλειστικά για εμπορικούς επισκέπτες, η οποία θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο STATION-Berlin. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα λάβει χώρα και το συνέδριο των “top-ranking thinkers & doers” του κλάδου, IFA+ Summit, με κεντρική θεματολογία: “Next Level of Thinking” και θα επαναληφθεί η νέα ενότητα/καινοτομία της έκθεσης IFA NEXT. Στην προηγούμενη διοργάνωση, 130 start-up εταιρίες συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με 70 καταξιωμένες εταιρίες του κλάδου.

Κορυφαία εμπειρία
Μια σειρά από τα τελευταία της προϊόντα με τεχνολογία αιχμής, παρουσιάζει στην IFA 2018 η Sony. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sony Corporation, κ. Kenichiro Yoshida, τόνισε ότι η εταιρεία θα ενισχύσει τόσο την εμπιστοσύνη των δημιουργών, όσο και των χρηστών, σύμφωνα με την εταιρική της κατεύθυνση που συνοψίζεται στο ότι “ερχόμαστε πιο κοντά στους ανθρώπους”. Η Sony παρουσίασε τις τελευταίες τηλεοράσεις και προϊόντα ήχου, καθώς και το νέο Xperia™ smartphone.

Ειδικότερα, στην κατηγορία “Home Entertainment & Ήχος” παρουσίασε τα WH-1000XM3, την τελευταία προσθήκη στη σειρά ασύρματων ακουστικών εξουδετέρωσης θορύβου 1000X.

Στην κατηγορία των τηλεοράσεων, ανακοίνωσε το λανσάρισμα της σειράς BRAVIA® MASTER στην Ευρώπη από το Σεπτέμβριο. Στην έκθεση, η Sony θα πραγματοποιήσει, επίσης, μια επίδειξη χρησιμοποιώντας τη σειρά δεκτών εικόνας-ήχου συμβατών με voice assistant, οι οποίοι μπορούν να αναπαράγουν μουσική, να παρέχουν ειδήσεις ή άλλες πληροφορίες και να ελέγχουν συσκευές IoT, όπως φώτα δωματίου. Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε το Xperia XZ3, ένα νέο smartphone στη “ναυαρχίδα” σειρά της, το οποίο διαθέτει ένα κυρτό 3D γυάλινο στοιχείο που δένει άψογα με την οθόνη OLED. Θα διατεθεί σε διάφορες χώρες και περιοχές από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018.

Τεχνολογία 8K
Μια γεύση από τις “QLED 8K”, με πραγματική 8K ανάλυση και τεχνολογία 8K AI Upscaling, έδωσε στην IFA 2018 η Samsung Electronics Co. Με τη νέα σειρά Q900R, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν ρεαλιστικές, ζωντανές εικόνες και ήχο, χάρη στην 8Κ ανάλυση και την τεχνολογία 8K AI Upscaling, η οποία βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και παράγει ποιότητα εικόνας και ήχου επιπέδου συμβατού με 8K, ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα ή μορφή της πηγής. Είτε ο χρήστης παρακολουθεί περιεχόμενο μέσω υπηρεσίας streaming, set-top box, HDMI, USB ή και από κινητό, ο επεξεργαστής Quantum 8K αναγνωρίζει και αναβαθμίζει το περιεχόμενο, έτσι ώστε να προβάλλεται σε ποιότητα 8Κ. Η Samsung QLED 8K TV θα διαθέτει διάφορα 8K-ready χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της πραγματικής 8K ανάλυσης, του Q HDR 8K και του Quantum 8K επεξεργαστή, που έχουν δημιουργηθεί για να φέρουν στη ζωή αληθινή 8Κ ποιότητα εικόνας. Θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ σε Ελλάδα και Κύπρο θα κυκλοφορήσει το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου. “Στη Samsung έχουμε εργαστεί εντατικά όλα αυτά τα χρόνια, για να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά τη βιομηχανία, όσον αφορά στην κορυφαία ποιότητα εικόνας”, δήλωσε ο Senior Vice President του Visual Display Business στη Samsung Electronics, Jongsuk Chu.

Προτάσεις για κάθε γούστο
Τις πιο πρόσφατες οθόνες Philips μπορούν να ανακαλύψουν οι επισκέπτες της IFA στο περίπτερο της εταιρείας. “Τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι οικιακοί χρήστες, θα εκτιμήσουν τις τελευταίες καινοτομίες της Philips, είτε ο στόχος τους είναι να πετύχουν αποτελεσματικότητα στην εργασία τους, να αυξήσουν την απόλαυση ταινιών ή παιχνιδιών, να μειώσουν την ακαταστασία, να βελτιώσουν την εργονομική τους άνεση, είτε να αποκτήσουν γραφικά υψηλής απόδοσης”, αναφέρει η εταιρεία.

Ο σχεδιασμός 4 όψεων χωρίς πλαίσιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό πολλών από τις τελευταίες οθόνες Philips, που τις καθιστά ιδανικές για τη σύνδεση πολλαπλών οθονών. Είναι εξαιρετικά λεπτές μόλις 6,1 χιλ., ενώ τα κυρτά μοντέλα προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία χρήστη. Η τεχνολογία αφής περιλαμβάνεται, επίσης, σε αρκετά από τα φετινά μοντέλα. Αυτές οι οθόνες διαθέτουν ομαλή και εύκολη κλίση για να παρέχουν στους χρήστες την ευελιξία επιλογής της επιθυμητής γωνίας για μεγαλύτερη εργονομική άνεση. Στο μεταξύ, πολλές από τις επερχόμενες επαγγελματικές οθόνες Philips είναι εξοπλισμένες με USB-C docking και προσφέρουν πλήρη λειτουργικότητα σύνδεσης και βελτιωμένη συνδεσιμότητα για να ταιριάζουν με το νέο πρότυπο notebook, ικανοποιώντας τις ανάγκες του σύγχρονου ευέλικτου περιβάλλοντος εργασίας.

Καινοτομικές συσκευές
Μια νέα σειρά καινοτόμων συσκευών, που απογειώνουν την εμπειρία του υπολογιστή για τον καταναλωτή, τον επαγγελματία σε κίνηση και τον ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης, παρουσίασε η Dell. Το νέο και ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο PC των σειρών Inspiron, XPS και Vostro, βασίζεται σε ένα συνδυασμό σχεδιασμού, ανώτερων υλικών κατασκευής και κορυφαίων επιδόσεων. “Έχουμε επενδύσει στον επανασχεδιασμό του χαρτοφυλακίου μας στη βασική κατηγορία (mainstream) φορητών υπολογιστών και συστημάτων 2-σε-1 με όμορφα σχέδια, premium υλικά κατασκευής και προηγμένα χαρακτηριστικά, δίνοντας έτσι το στίγμα της συνεχιζόμενης αφοσίωσής μας στην παροχή ποιοτικών συσκευών για τις οποίες κάθε χρήστης θα είναι υπερήφανος να έχει στην κατοχή του”.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην CES 2018, το σύστημα Dell Cinema είναι ο συνδυασμός των διαφόρων τεχνολογιών αιχμής, που συνεργάζονται αρμονικά για να δώσουν στο θεατή μια συναρπαστική, σαγηνευτική εμπειρία στους υπολογιστές τους. Το Dell Cinema είναι διαθέσιμο σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των υπολογιστών XPS και στα νέα προϊόντα Inspiron, ξεκινώντας από αυτό το φθινόπωρο. Κάθε υπολογιστής της Dell συνοδεύεται, επίσης, από το σύστημα λογισμικού Dell Mobile Connect1, που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν ασύρματη πρόσβαση στα κινητά τους, από τα Dell PC τους.

Διασυνδεδεμένες συσκευές
Τη νέα γκάμα του από διασυνδεδεμένες και “έξυπνες” συσκευές παρουσιάζει ο όμιλος Candy και οι δύο μάρκες του ομίλου, Candy και Hoover, στην IFA 2018, με καινοτομικές προτάσεις για προϊόντα, που δημιουργούν το “Έξυπνο Σπίτι” και την “Κουζίνα του μέλλοντος”. Η Hoover θα κάνει επίδειξη της “Κουζίνας του μέλλοντος”, όπου όλες οι σχετικές οικιακές συσκευές θα είναι όχι μόνο συνδεδεμένες με το χρήστη, μέσω του ειδικού application Hoover Wizard και της υπηρεσίας αναγνώρισης φωνής Direct Voice, αλλά και μεταξύ τους. Στο μεταξύ, το πλυντήριο ρούχων AXI προσφέρει την υπηρεσία Direct Voice, το σύστημα TED, αναγνώρισης υφασμάτων και λεκέδων που επιτρέπει την επιλογή του πιο κατάλληλου προγράμματος πλύσης και βέβαια την εντυπωσιακή χωρητικότητα 14 κιλών, για να καλύψει και τις πιο μεγάλες ανάγκες. Για την Candy, το φετινό κορυφαίο μοντέλο θα είναι το πλυντήριο Rapid'ò, με πολλά προγράμματα γρήγορης πλύσης, που φθάνουν σε ένα πλήρη κύκλο καθαρισμού σε λιγότερο από 39 λεπτά. Αλλά και μια σειρά από “έξυπνες συσκευές”, όπως η κουζίνα Candy Trio που συνδυάζει φούρνο, κεραμική εστία και πλυντήριο πιάτων σε μια συσκευή και τα πλυντήρια Acquamatic και Smart Steam.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ