Νέα

Επενδύσεις 4 δισ.ευρώ για επέκταση των οπτικών ινών την επόμενη 4ετία

fibernew1

Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις της τάξης των 4 δισ. ευρώ για την επέκταση των οπτικών ινών θα πρέπει να αναμένονται την επόμενη τετραετία στην Ελλάδα. Χθες έγινε γεγονός η πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) του ομίλου ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο, επιτυγχάνοντας ταχύτητες σταθερού ίντερνετ, που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες. Η σύνδεση έγινε σε ειδική εκδήλωση παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκου Παππά του γενικού γραμματέα, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.


Ενεργοποιήθηκε χθες η πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας στην Ελλάδα, με ταχύτητες 1GbpsΗ χθεσινή, συμβολική, σύνδεση του πρώτου ελληνικού νοικοκυριού με την οπτική ίνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου, Superfast Broadband, που επιδοτεί την αναβάθμιση των συνδέσεων ίντερνετ οικιακών χρηστών και επαγγελματιών σε ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων.
«Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit. Η επέκταση των οπτικών ινών, μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία, βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης» τόνισε χθες ο κ. Παππάς.



700 εκατ.ευρώ
Από την πλευρά του, ο κ. Μαγκλάρας σημείωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει “το μεγαλύτερο -κατ’ αναλογία- πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε ευρυζωνικές υποδομές στην Ευρώπη, καθώς το ύψος αυτών θα υπερβεί τα 700 εκατ. ευρώ την επόμενη 5ετία. Η έναρξη της πρώτης δράσης για τη σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι και η αναμενόμενη επίτευξη υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ, επιβεβαιώνει τη διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα”.

Στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου και την πρώτη σύνδεση Cosmote Fiber To The Home αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΟΤΕ. “Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ ως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους» τόνισε ο κ. Τσαμάζ. Να σημειωθεί ότι έως το τέλος του 2019 η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ