Νέα

Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται η δράση Superfast Broadband

fibre-internet

Προ της έναρξης υλοποίησης βρίσκεται η δράση «Superfast Broadband», μέσω της οποίας οι πολίτες επιδοτούνται για την αγορά εξοπλισμού και τη σύνδεσή τους με το Διαδίκτυο μέσω οπτικής ίνας στο σπίτι (fiber to the home, ftth). Η δράση επιδοτεί τους πολίτες για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα, όπου είναι διαθέσιμη προς το παρόν η οπτική ίνα.

700 εκατ.ευρώ για ευρυζωνικές δράσεις με ορίζοντα την προσεχή πενταετίαΥλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει. Υπενθυμίζουμε ότι μέσω της δράσης οι ωφελούμενοι πολίτες μπορούν να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέσω οπτικής ίνας με επιδότηση 13€ το μήνα, για διάστημα 24 μηνών, καθώς και εφάπαξ σύνδεση, με επιδότηση του κόστους (48€).

Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης της δράσης «Superfast Broadband», πραγματοποιήθηκε στη γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Μαγκλάρα, συνάντηση με τους επικεφαλής των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ,  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, κ.  Χάρης Μπρουμίδης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND, κ Νάσος Ζαρκαλής. 

700 εκατ. στην ευρυζωνικότητα
"Έχουμε ήδη αυξήσει τον προϋπολογισμό για τις ευρυζωνικές δράσεις σε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για την προσεχή πενταετία, αξιοποιώντας τόσο κοινοτικούς, όσο και εθνικούς πόρους, για προγράμματα που θα έχουν άμεσο όφελος για τους πολίτες αλλά και για την οικονομία, στο σύνολό της» τόνισε  κατά τη συνάντηση ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Αναφερόμενος ειδικότερα στη δράση SFBB τόνισε: "είναι η πρώτη από τις επικαιροποιημένες δράσεις του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου που υλοποιείται. Είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί απευθύνεται στους πολίτες, οι οποίοι είναι και οι άμεσα ωφελούμενοι, και εκτιμούμε ότι θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στη χώρα. Είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων οι οποίες είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους, αλλά και με τα επενδυτικά σχέδια των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και ευελπιστούμε πολύ σύντομα να δούμε τα αποτελέσματά τους να αποτυπώνονται και στους σχετικούς δείκτες αξιολόγησης".  

Επενδυτικά σχέδια
Ο επικεφαλής του ΟTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Επενδύουμε συνολικά έως 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για να φέρουμε την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις. Καλωσορίζουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη διάδοση των υπερυψηλών ταχυτήτων, όπως αυτή του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για την ενίσχυση της ζήτησης. Οι σύγχρονες υποδομές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή. Έτσι δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπρουμίδης τόνισε: «Η Vodafone συμμετέχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, στην οποία επενδύει, με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, προσφέροντας στους πολίτες και στις επιχειρήσεις τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Στηρίζουμε την υλοποίηση του Εθνικού Ευρυζωνικού Πλάνου και της πρώτης δράσης που αφορά στο SFBB, που είναι σημαντικό να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και υποστηρικτικά προς τις επενδύσεις μας προκειμένου να ενισχυθεί η διείσδυση ευρυζωνικών υπηρεσιών».

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND, κ. Νάσος Ζαρκαλής, επεσήμανε: «Συντασσόμαστε απόλυτα με τον εθνικό στόχο της πρόσβασης όλων των Ελλήνων πολιτών σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και πραγματοποιούμε εντατικές επενδύσεις σε υποδομές οπτικών ινών και δίκτυα νέας γενιάς, ώστε οι συνδρομητές να απολαμβάνουν υπηρεσίες διασύνδεσης υπερ-υψηλών ταχυτήτων. Η πρωτοβουλία SFBB αφενός είναι σημαντική για την ταχύτερη εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, αφετέρου αποτελεί παράδειγμα των θετικών αποτελεσμάτων που μπορεί να παράγει η συνεργασία πολιτείας και ιδιωτικού τομέα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ